Када, зашто и како нас Бог дисциплинује када згрешимо?


Питање: Када, зашто и како нас Бог дисциплинује када згрешимо?

Одговор:
Господња дисциплина је често нешто на шта верници забораве. Често се жалимо на своје околности а не увиђамо да су последица греха и део Божијег дисцплиновања у љубави и благодати због неког греха. То егоцентрично игнорисање може да допринесе стварању уобичајеног греха у верниковом животу који може да произведе још веће дисциплиновање.

Дисциплиновање не треба мешати са хладнокрвном казном. Господње дисциплиновање је реакција Његове љубави и Његове жеље да свако од нас буде свет. „Сине мој, не одбацуј наставе Господње, и немој да ти досади карање Његово. Јер кога љуби Господ оног кара, и као отац сина који му је мио.” (Приче Соломонове 3:11-12; погледај такође Јеврејима 12:5-11). Бог ће користити тестове, борбе и разне невоље да бисмо се покајали и вратили му се. Резултат дисциплиновања је јача вера и обновљен однос са Богом (Јаковљева 1:2-4), да не помињемо то што се тиме уништава снага коју одређени грех има над нама.

Господње дисциплиновање иде нама у прилог да бисмо могли да га прославимо у свом животу. Он жели да имамо свете животе, животе који одражавају нову природу коју нам је дао: „Као послушна деца не управљајте се по пређашњим пожудама, које сте имали у свом незнању, него по свецу који вас је позвао, будите и сами свети у свом владању.“ (1.Петрова 1:15-16).


Врати се на Српску страну
Када, зашто и како нас Бог дисциплинује када згрешимо?

Сазнајте како ...

Проведи вечност са БогомПримите опроштај од Бога