settings icon
share icon
Pitanje

Šta Biblija govori o ljubomori?

српски

Odgovor


Reč “ljubomora” koristimo u smislu da zavidimo nekome ko ima nešto što mi nemamo. Takva ljubomora je greh i ne pripada hrišćanima, ali pokazuje da nas još uvek kontrolišu naše želje (1. Korinćanima 3:3). Galatima 5:26 kaže: “Ne budimo puni praznog slavoljublja, ne izazivajmo jedan drugoga, ne zavidimo jedan drugom.”

Biblija govori da treba da imamo savršenu ljubav kakvu Bog ima prema nama. “Ljubav dugo trpi, ljubav je dobra, ona ne zavidi, ljubav se ne hvali, ne nadima se, ne ponaša se nepristojno, ne traži svoje, ne ljuti se, ne uračunava zlo” (1. Korinćanima 13:4-5). Što se više budemo koncentrisali na sebe i svoje želje, manje ćemo obraćati pažnju na Boga. Kada nam srce otvrdne na istinu, ne možemo da se okrenemo Isusu da nas isceli (Matej 13:15). Ali ako dopustimo Svetom Duhu da preuzme kontrolu, on će u nama proizvesti plod spasenja a to je ljubav, mir, dugotrpljenje, čestitost, dobrota, vera, krotost, uzdržljivost (Galatima 5:22-23).

Prisustvo ljubomore pokazuje da nismo zadovoljni onim što nam je Bog dao. Biblija govori da budemo zadovoljni onim što imamo jer nas Bog nikad neće izneveriti ni ostaviti (Jevrejima 13:5). Da bismo pobedili ljubomoru, moramo da budemo sličniji Isusu, a manje sebi. Njega možemo da upoznamo proučavajući Bibliju, kroz molitvu i druženje sa zrelijim vernicima. Kad naučimo da služimo drugima, naša srca će početi da se menjaju. “I ne upodobljavajte se ovom svetu, nego se preobražavajte obnavljanjem svoga uma, da biste mogli da razaberete šta je volja Božija, šta je dobro, i ugodno, i savršeno" (Rimljanima 12:2).

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Šta Biblija govori o ljubomori?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries