settings icon
share icon
Питање

Шта Библија говори о љубомори?

srpski
Одговор


Реч “љубомора” користимо у смислу да завидимо некоме ко има нешто што ми немамо. Таква љубомора је грех и не припада хришћанима, али показује да нас још увек контролишу наше жеље (1. Коринћанима 3:3). Галатима 5:26 каже: “Не будимо пуни празног славољубља, не изазивајмо један другога, не завидимо један другом.”

Библија говори да треба да имамо савршену љубав какву Бог има према нама. “Љубав дуго трпи, љубав је добра, она не завиди, љубав се не хвали, не надима се, не понаша се непристојно, не тражи своје, не љути се, не урачунава зло” (1. Коринћанима 13:4-5). Што се више будемо концентрисали на себе и своје жеље, мање ћемо обраћати пажњу на Бога. Када нам срце отврдне на истину, не можемо да се окренемо Исусу да нас исцели (Матеј 13:15). Али ако допустимо Светом Духу да преузме контролу, он ће у нама произвести плод спасења а то је љубав, мир, дуготрпљење, честитост, доброта, вера, кротост, уздржљивост (Галатима 5:22-23).

Присуство љубоморе показује да нисмо задовољни оним што нам је Бог дао. Библија говори да будемо задовољни оним што имамо јер нас Бог никад неће изневерити ни оставити (Јеврејима 13:5). Да бисмо победили љубомору, морамо да будемо сличнији Исусу, а мање себи. Њега можемо да упознамо проучавајући Библију, кроз молитву и дружење са зрелијим верницима. Кад научимо да служимо другима, наша срца ће почети да се мењају. “И не уподобљавајте се овом свету, него се преображавајте обнављањем свога ума, да бисте могли да разаберете шта је воља Божија, шта је добро, и угодно, и савршено" (Римљанима 12:2).Врати се на Српску страну

Шта Библија говори о љубомори?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries