settings icon
share icon
Pitanje

Šta Biblija govori o brizi?

српски

Odgovor


Biblija jasno uči da hrišćani ne treba da se brinu. U Filipljanima 4:6 zapoveđeno nam je: "Ne brinite se ni za što, nego u svemu molitvom i moljenjem sa zahvaljivanjem neka se vaše molbe Bogu očituju.” Iz navedenog vidimo da sve svoje potrebe i brige treba u molitvi da stavimo pred Boga. Isus nas hrabri da se ne brinemo za fizičke potrebe kao što su odeća i hrana. On nas uverava da će se naš nebeski Otac pobrinuti za sve (Matej 6:25-34). Zato ne treba da se brinemo ni zbog čega.

Sad kada znamo da briga ne treba da bude deo vernikovog života, kako da se izborimo s njom? U 1. Petrovoj 5:7 savetuje nam se: “Prebacite na njega svu svoju brigu, jer on se brine za vas.” Bog ne želi da nosimo teret problema, zato nam u ovom stihu poručuje da mu predamo sve svoje brige. Zašto on hoće da ih preuzme? Biblija govori da je to zato što mu je stalo do nas. Njega se tiče sve što nam se dešava. Nijedna briga nije ni prevelika ni premala da on ne bi obratio pažnju. On obećava da će nam, kad mu predamo svoje probleme, dati mir koji prevazilazi svaki razum (Filipljanima 4:7).

Onima koji ne znaju Spasitelja brige i uznemirenost su sastavni deo života. Ali onima koji su mu predali život, Isus obećava: "Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas odmoriti. Uzmite moj jaram na sebe i naučite od mene, jer ja sam krotak i smeran u srcu, i naći ćete odmor u svojim dušama. Jer je moj jaram blag i moje breme je lako” (Matej 11:28-30).

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Šta Biblija govori o brizi?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries