settings icon
share icon
Питање

Шта Библија говори о бризи?

srpski
Одговор


Библија јасно учи да хришћани не треба да се брину. У Филипљанима 4:6 заповеђено нам је: "Не брините се ни за што, него у свему молитвом и мољењем са захваљивањем нека се ваше молбе Богу очитују.” Из наведеног видимо да све своје потребе и бриге треба у молитви да ставимо пред Бога. Исус нас храбри да се не бринемо за физичке потребе као што су одећа и храна. Он нас уверава да ће се наш небески Отац побринути за све (Матеј 6:25-34). Зато не треба да се бринемо ни због чега.

Сад када знамо да брига не треба да буде део верниковог живота, како да се изборимо с њом? У 1. Петровој 5:7 саветује нам се: “Пребаците на њега сву своју бригу, јер он се брине за вас.” Бог не жели да носимо терет проблема, зато нам у овом стиху поручује да му предамо све своје бриге. Зашто он хоће да их преузме? Библија говори да је то зато што му је стало до нас. Њега се тиче све што нам се дешава. Ниједна брига није ни превелика ни премала да он не би обратио пажњу. Он обећава да ће нам, кад му предамо своје проблеме, дати мир који превазилази сваки разум (Филипљанима 4:7).

Онима који не знају Спаситеља бриге и узнемиреност су саставни део живота. Али онима који су му предали живот, Исус обећава: "Дођите к мени сви који сте уморни и оптерећени, и ја ћу вас одморити. Узмите мој јарам на себе и научите од мене, јер ја сам кротак и смеран у срцу, и наћи ћете одмор у својим душама. Јер је мој јарам благ и моје бреме је лако” (Матеј 11:28-30).Врати се на Српску страну

Шта Библија говори о бризи?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries