Прашања во врска со Бракот


Што Библијата вели за бракот?

Истрајност на бракот – што е клучот?

Што се кажува во Библијата за разводот и за стапување во друг брак?

Што вели Библијата за мешаните бракови?

Што е/не е дозволено на Христијанскиот пар да прави во сексот?

Дали жената треба да се покорува на нејзиниот маж?

Што Библијата вели за геј бракот/истополовите брак?

Разведен сум. Може ли да се преженам според Библијата?


вратете се назад на основната македонска страница

Прашања во врска со Бракот