settings icon
share icon
Pitanje

Da li hrišćani različitih denominacija treba da se zabavljaju ili da se venčavaju?

српски

Odgovor


Da li baptisti mogu da se zabavljaju sa pentekostalcima? Mogu li luterani da izlaze sa prezbiterijancima? Najvažnije pitanje je, da li obe osobe poznaju Isusa Hrista kao Spasitelja. Biblija govori o tome da smo „u nejednakom jarmu“ (2. Korinćanima 6:14), ali to se odnosi samo na vernike i nevernike. Ne odnosi se na dvoje vernika koji slučajno imaju neka različita verovanja. Ako obe osobe poznaju Isusa Hrista kao Spasitelja, nema razloga, biblijski, da ne bi mogli da se zabavljaju i/ili da se venčaju.

Međutim, to ne znači da neće biti potencijalnih problema i pitanja. Kada/ako veza postane ozbiljna i potencijalno vodi ka braku, par mora da sedne i postigne dogovor o tome u koju će crkvu ići. Ako postoje velike nesuglasice u doktrinarnim verovanjima, par mora da se složi da se ne slaže, a da se u isto vreme dogovori o tome kako da vaspitavaju decu i da se dogovore o tome kako da žive u hrišćanskoj veri. Najbolje je da se par složi doktrinarno, ali najvažnije pitanje je vera u Hrista, ljubav jedni prema drugima i želja za odnosom koji proslavlja Boga.

Podrazumeva se da se ovo odnosi samo na različite denominacije u okviru hrišćanske vere. Pravi vernici u Hrista ne bi trebalo da se venčavaju sa pripadnicima kultova i/ili lažnih religija koje tvrde da su hrišćanske. Poznavanje i slaganje o osnovnim doktrinama hrišćanske vere je ključno za par koji se nada da će imati uspešnu vezu ili brak koji poštuje Boga.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Da li hrišćani različitih denominacija treba da se zabavljaju ili da se venčavaju?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries