settings icon
share icon
Pitanje

Šta je Veliko poslanje?

Odgovor


Matej 28:19-20 sadrži ono što mi nazivamo Velikim poslanjem: “Zato idite i počnite činiti mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga, učeći ih da drže sve što sam vam zapovjedio. Evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta.” Isus je dao ovu zapovijest apostolima malo prije nego što je bio uznesen u nebo, i ona suštinski ocrtava ono što je On i očekivao od njih i od onih koji će ih slijediti, da rade u Njegovom odsustvu.

Zanimljivo je da je u grčkom originalu, u Mateju 28:19-20 jedina određena zapovijed: “činite mojim učenicima”. Veliko poslanje nam govori da činimo učenike dok idemo kroz svijet i dok činimo svoje dnevne obaveze. Kako to činimo? Krsteći ih i učeći svemu što je Isus zapovjedio. “Činite učenicima” je zapovijed Velikog poslanja. “Dok idete”, “krsteći” i “učeći” su načini kojima ispunjavamo zapovijed da “činimo učenike”.

Mnogi gledaju na Djela 1:8 kao na dio Velikog poslanja također: “Nego ćete primiti silu Duha Svetoga kad siđe na vas, i bit ćete mi onda svjedoci u Jeruzalemu i po svoj Judeji i Samariji, i sve do kraja zemlje”. Veliko poslanje je omogućeno silom Duha Svetoga. Mi treba da budemo Kristovi svjedoci, ispunjavajući ga u svojim gradovima (Jeruzalem), svojim entitetima i državama (Judeja i Samarija), i bilo gdje gdje nas Bog pošalje (do kraja zemlje).

EnglishVrati se na bosansku stranu

Šta je Veliko poslanje?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries