settings icon
share icon
Pitanje

Kako mogu da imam sigurnost spasenja?

Odgovor


Kako možeš sigurno da znaš da si spašen? Razmotrite Prvu Ivanovu 5:11-13 : " A ovo je to svjedočanstvo: Bog nam je dao život vječni, i taj je život u njegovu Sinu. Tko ima Sina, ima život; tko nema Sina Božjega, nema života. Ovo pišem vama koji vjerujete u ime Sina Božjega, da znate da imate vječni život." Ko su ti koji imaju Sina? Oni koji vjeruju u Njega i koji Ga prihvataju (Ivan 1:12). Ako imaš Isusa, imaš život. Vječni život. Ne privremen, već vječan.

Bog želi da imamo sigurnost spasenja. Ne možemo da živimo naš kršćanski život pitajući se i brinući se svakog dana jesmo li zaista spašeni ili ne. Zato Biblija predstavlja plan spasenja vrlo jasno. Vjeruj u Isusa i bićeš spašen (Ivan 3:16; Djela 16:31). Vjeruješ li da je Isus Spasitelj, da je umro kako bi platio cijenu tvojih grijeha (Rimljanima 5:8; Druga Korinćanima 5:21)? Da li jedino Njemu vjeruješ za spasenje? Ako je tvoj odgovor da, onda si spašen! Sigurnost znači "staviti izvan svake sumnje." Primajući Božiju riječ k srcu, možete " staviti izvan svake sumnje" činjenicu i stvarnost svog vječnog života.

Sam Isus kaže sljedeće, u pogledu onih koji su povjerovali u Njega: "Ja im dajem vječni život. One sigurno neće nigda propasti i nitko ih neće oteti iz moje ruke. Otac moj, koji mi ih dade, veći je od svih, i nitko ih ne može oteti iz ruke Oca." (Ivan 10:27c-29) I iznova, ovdje je naglasak na "vječni". Vječni život je upravo to—vječan. Ne postoji niko, niti ti sam, ko može da ti oduzme Bogom dan dar života.

Zapamti ove stihove. Mi zatvaramo Božiju Riječ u svoje srce da ne bismo griješili protiv Njega (Psalam 119:11), i ovo uključuje i sumnju. Radujte se zbog onog što vam Božija Riječ govori. Da umjesto sa sumnjom, možemo da živimo sa pouzdanjem! Možemo da imamo sigurnost iz same Kristove Riječi da naše spasenje nikada neće doći u pitanje. Naša sigurnost se zasniva na Božijoj ljubavi za nas kroz Isusa Krista. Juda 24-25: "Onomu koji vas može očuvati od pada i postaviti neporočne i razdragane pred njegovom slavom, jedinome Bogu koji nas je spasio po Isusu Kristu, našem Gospodinu, slava, veličanstvenost, vlast i moć, kako prije svakog vremena, tako i sada i u sve vijeke! Amen."

EnglishVrati se na bosansku stranu

Kako mogu da imam sigurnost spasenja?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries