settings icon
share icon
Pitanje

Šta Biblija kaže o obraćenju na samrtnoj postelji?

Odgovor


Najpoznatiji primjer obraćenja Kristu na samrtnoj postelji u Bibliji je slučaj zločinca na križu (Luka 23:39-43). Samo par trenutaka prije svoje smrti, ovaj zločinac je bio nevjerni podsmjehivač Krista (Matej 27:44). Međutim, u zadnjem momentu, on se pokajao i prepoznao Isusa kao nebeskog Kralja. Gospod mu je dao blagosloveno obećanje: “Danas ćeš još biti sa mnom u raju!”.

Iako ova priča o razapetom zločincu pokazuje da je obraćenje u zadnjem momentu moguće, Biblija nas upozorava da se sada pokajemo, bez imalo odlaganja. Ivan Krstitelj je upozoravao: “Obratite se, jer je blizu kraljevstvo nebesko” (Matej 3:2). Isus je imao istu poruku vezano za potrebu što bržeg pokajanja (Matej 4:17).

Biblija nas upozorava na brzu prolaznost života. “Dašak ste koji se na čas pojavi, i onda ga nestane.” (Jakov 4:14) Nismo poučeni da razmotrimo pokajanje jednog dana, nego da vjerujemo danas! “Danas, ako njegov glas čujete, neka ne otvrdnu vaša srca!” (Hebrejima 4:7). Niko od nas ne zna koliko mu je vremena ostalo u ovom životu ili kakve će biti okolnosti naše smrti. Možda ćemo umrijeti iznenada, na neočekivan način, koji će spriječiti obraćenje u zadnji čas. Jedini razuman izbor je pokajati se i vjerovati u Isusa Krista danas. “’U pogodno vrijeme te usliših i u dan spasenja pomogoh ti.’ Evo, sad je pogodno vrijeme! Evo, sad je dan spasenja!” (2. Korinćanima 6:2)

EnglishVrati se na bosansku stranu

Šta Biblija kaže o obraćenju na samrtnoj postelji?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries