settings icon
share icon
Pitanje

Da li treba da vjerujem da je Biblija nepogrešiva kako bih bio spašen?

Odgovor


Mi nismo spašeni time što vjerujemo u nadahnutost ili nepogrešivost Biblije. Spašeni smo time što vjerujemo u Gospoda Isusa Krista kao svog Spasitelja od grijeha (Ivan 3:16; Efežanima 2:8-9; Rimljanima 10:9-10). U isto vrijeme, ipak, samo kroz Bibliju saznajemo o Isusu Kristu i Njegovoj smrti i uskrsnuću za nas (2. Korinćanima 5:21; Rimljanima 5:8). Ne moramo da vjerujemo u sve iz Biblije kako bismo bili spašeni – ali moramo da vjerujemo u Isusa Krista, kojeg Biblija proklamuje. Definitivno bismo trebali da smatramo Bibliju Božijom Riječju i da potpuno vjerujemo u sve što ona naučava.

Kad su ljudi tek spašeni, u većini slučajeva oni znaju jako malo stihova iz Biblije. Spasenje je process koji počinje razumijevanjem grešnog stanja, a ne razumijevanjem nepogrešivosti Biblije. Naša savjest nam govori da nismo u stanju da stojimo ispred svetog Boga svojim sopstvenim zaslugama. Znamo da nismo dovoljno pravedni za to, tako da se okrećemo Njemu i prihvatamo žrtvu Njegovog Sina na križu, kao plaću za naše grijehe. Stavljamo svoje potpuno povjerenje u Njega. Od te tačke nadalje, imamo potpuno novu prirodu, čistu i neokaljanu grijehom. Božiji Sveti Duh živi u našim srcima, zapečativši nas za vječnost. Idemo naprijed, ljubeći i slušajući Boga više i više svaki dan. Dio ovog “idemo naprijed” je hraniti se dnevno Njegovom Riječju, kako bismo rasli i jačali se u svom hodu s Njim. Sama Biblija ima silu da učini to čudo u našim životima.

Ako vjerujemo i oslonimo se na Osobu i djelo Gospoda Isusa Krista, kako je napisano u Bibliji, spašeni smo. Kad vjerujemo u Isusa Krista, ipak, Duh Sveti radi u našim srcima i mislima – i uvjeriće nas da je Biblija istinita i da treba da joj vjerujemo (2. Timoteju 3:16-17). Ako postoje sumnje u našim mislima o nepogrešivosti Pisma, najbolji način da se nosimo s tim je da zamolimo Boga da nam da sigurnost o svojoj Riječi i povjerenje u nju. On je više nego voljan da odgovori onima koji ga traže iskreno i iz cijeloga srca (Matej 7:7-8).

EnglishVrati se na bosansku stranu

Da li treba da vjerujem da je Biblija nepogrešiva kako bih bio spašen?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries