settings icon
share icon
Pitanje

Koliko mlad možeš biti da tražiš od Isusa da bude tvoj Spasitelj?

Odgovor


Definitivno ne postoji uslov dobne granice za spasenje. Sam Isus je objavio: “Pustite djecu neka dođu k meni i ne branite im; jer je takovih kraljevstvo nebesko” (Matej 19:14). Čim su djeca dovoljno odrasla da razumiju da su grešna (Rimljanima 3:23), da je Isus platio kaznu za njihove grijehe (Rimljanima 5:8; 6:23) i da moraju povjerovati u Njega za spasenje (Ivan 3:16), tada su i dovoljno odrasla da budu spašena.

Dijete ne mora da razumije sva složena pitanja koja su dio doktrine spasenja. Važno je da se roditelji pobrinu da njihova djeca shvataju osnovne stvari (gore navedene), ali obećanje iz Djela 16:31 jednako važi i za odraslu osobu i za dijete: “Vjeruj u Gospodina Isusa i spasit ćeš se, ti i tvoja kuća”.

Mala djeca, bilo da su rođena u vjernoj porodici ili im roditelji nisu vjernici, mogu biti odabrana od Boga, otkupljena Kristovom krvlju, Sveti Duh može raditi u njihovim srcima, te tako mogu otići u nebo. U kom momentu njihovih života oni shvate ove stvari će varirati od djeteta do djeteta. Neka mala djeca imaju posebno meka srca i svjesna su svoje grešne prirode čim čuju da je Isus umro za njih, te su odmah potaknuta da odgovore na to. Neka druga, koja su više sangvinici po prirodi, možda ne dođu do te spoznaje dok ne budu puno stariji. Samo Gospod zna pomisli srca, a mi mu vjerujemo da će “potražiti i spasiti što je bilo izgubljeno” (Luka 19:10), prema svojoj savršenoj volji i u Njegovo vrijeme.

EnglishVrati se na bosansku stranu

Koliko mlad možeš biti da tražiš od Isusa da bude tvoj Spasitelj?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries