settings icon
share icon
Pitanje

Možete li mi dati neki savjet u vezi sa kršćanskom vezom?

Odgovor


Mi često primamo pitanja koja glase otprilike ovako: "Zanimaju me dva različita mušarca... kojeg bi trebalo da izaberem da mi bude momak?" Ili: "Imam djevojku koja je uradila/rekla '_____'; Prema tome, da li bi trebalo da raskinem s njom?" Nama je vrlo teško da odgovorimo na ovakvu vrstu pitanja. GotQuestions.org nije kršćansko savjetovalište za ljubavne odnose. Mi ćemo uvijek nastojati da vam kažemo šta Biblija ima da kaže o datoj situaciji. Međutim, u vezi sa savjetima o ljubavnim vezama, Biblija specifično ne navodi puno takvih primjera. Ona je mnogo više usmjerena na naš odnos sa Bogom.

Mi nerado dajemo savjet kad je neka veza u pitanju. Teško je dati mudar komentar na neku ličnu stvar preko članka. Jako je teško dati savjet za kršćansku vezu kada lično ne poznajemo osobe koje su u pitanju, nisu nam izneseni svi detalji, i/ili znamo samo jednu stranu priče. Mi ne želimo da govorimo u Božije ime dajući, po ovom pitanju, kršćanima savjet koji ima autoritet.

Uz to što je rečeno, koji je naš savjet? To je da razgovarate sa Bogom u vezi sa vašim odnosom. Molite se Gospodu, tražeći mu da vam jasno otkrije šta želi da uradite (Filipljanima 4:6-7). Tražite mu da vam da mudrost i razboritost (Jakov 1:5). Bog obećava da će uslišiti molitvene potrebe koje mu iznosimo u skladu sa Njegovom voljom (1. Ivanova 5:14-15). Biti mudar iimati razboritost je definitivno Božija volja. On želi da donesete dobre odluke u vezi sa odnosima. On želi da kršćani budu radosni i izgrađeni u svojim vezama. Ako mu se molite otvorenog srca i poniznog duha, Bog će vam dati savjet po tom pitanju, koji vam je potreban.

Na kraju, prihvatite mudar savjet zrelih kršćana koji su u dugo u braku i koji hodaju sa Bogom svo to vrijeme. Tražite vođstvo od svog pastora, od starješina ili drugih zrelih crkvenih vođa. Godine njihovog iskustva su ih opremiile da govore iz mudrosti i poznanja Boga u njihovim životima.

EnglishVrati se na bosansku stranu

Možete li mi dati neki savjet u vezi sa kršćanskom vezom?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries