settings icon
share icon
Pitanje

Da li bi kršćanin trebalo da potraži odgovor u horoskopu?

Odgovor


Svrha horoskopa je da se dobije uvid u karakter neke osobe i predskaže budućnost. Osnovno vjerovanje astrologije je da planete i zvijezde vrše uticaj na naše živote. Oni sa posebnim znanjem – astrolozi – mogu da predvide događaje u nečijem životu. Uznemirujuće je to da većina novina ima kolumnu sa horoskopom, a čak više uznemiruje to da ih mnogi kršćani čitaju.

Biblija izričito zabranjuje predviđanje, vračanje i prizivanje mrtvih (Ponovljeni zakon 18:10-14). Božiji ljudi treba da gledaju samo na Boga (Ponovljeni zakon 18:15). Bilo koji drugi izvor vođstva, informacije ili otkrivenja treba da se u potpunosti odbaci (vidi također Djela 16:16-18). Biblija ukazuje na Isusa Krista kao jedini ispravan fokus vjere (Djela 4:12; Hebrejima 12:2). Naša vjera je samo u Boga i znamo da će On upraviti naše puteve (Izreke 3:5-6). Vjera u bilo šta osim u Njega je pogrešno usmjerena.

Astrologija se, onda, suprostavlja biblijskom naučavanju na najmanje dva načina: ona zagovara vjeru u nešto drugo osim Boga i oblik je vračanja. Mi ne možemo odrediti Božiju volju za naše živote horoskopom. Kao kršćani, treba da čitamo Bibliju i molimo se Bogu kako bismo zadobili mudrost i vođstvo. Traženje odgovora u horoskopu je kršenje Božijeg načina komuniciranja sa Njegovom djecom. Mi čvrsto vjerujemo da kršćani teba da odbiju isti.EnglishVrati se na bosansku stranu

Da li bi kršćanin trebalo da potraži odgovor u horoskopu?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries