settings icon
share icon
Pitanje

Koji je najbolji način za evangelizaciju nekoga ko je u sekti ili lažnoj religiji?

Odgovor


Najvažnija stvar koju možemo uraditi za one koji su uključeni u kultove ili lažne religije je da se molimo za njih. Treba da se molimo da Bog promijeni njihova srca i otvori njihove oči da spoznaju istinu (2. Korinćanima 4:4). Treba da se molimo i da ih Bog uvjeri o njihovoj potrebi za spasenjem kroz Isusa Krista (Ivan 3:16). Bez sile Božije i presvjedočenja Svetog Duha, nikad nećemo uspjeti u uvjeravanju nekoga u to šta je istina (Ivan 16:7-11).

Treba također da živimo pobožan kršćanski život, tako da oni koji su u zamci sekte ili religije mogu vidjeti promjenu koju je Bog napravio u našim životima (1. Petrova 3:1,2). Treba da se molimo za mudrost u tome kako možemo da im poslužimo u sili (Jakov 1:5). Nakon svega ovoga, moramo biti hrabri u našem govorenju Evanđelja. Moramo objaviti poruku spasenja kroz Isusa Krista (Rimljanima 10:9,10). Treba uvijek da budemo pripremljeni da odbranimo svoju vjeru (1. Petrova 3:15), ali to treba da radimo ljubazno i sa poštovanjem. Možemo objaviti doktrinu ispravno, dobiti bitku riječima, ali izgubiti slučaj svojim ljutitim stavom i superiornošću.

Na kraju krajeva, moramo ostaviti spasenje onih kojima svjedočimo Bogu. Njegova moć i milost su one koje spašavaju ljude, a ne naši napori. I dok je dobro i mudro biti pripremljen da se da snažna odbrana i imati znanje o lažnim uvjerenjima, ni jedna od ovih stvari neće postići uspjeh u konverzaciji sa onima koji su uhvaćeni u zamku laži sekti i pogrešnih religija. Najbolje što možemo da uradimo je da se molimo za njih, svjedočimo im i živimo kršćanski život pred njima, vjerujući da će ih Duh Sveti privući, uvjeriti i obratiti.

EnglishVrati se na bosansku stranu

Koji je najbolji način za evangelizaciju nekoga ko je u sekti ili lažnoj religiji?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries