settings icon
share icon
Pitanje

Da li smo svi mi djeca Božija, ili su to samo Kršćani?

Odgovor


Biblija je jasna u tome da su svi ljudi Božija stvorenja (Kološani 1:16) i da Bog voli cijeli svijet (Ivan 3:16), ali samo su oni koji su nanovo rođeni djeca Božija (Ivan 1:12; 11:52; Rimljanima 8:16; 1. Ivanova 3:1-10).

U Pismu se za nespašene nikad ne govori da su djeca Božija. Efežani 2:3 nam govore da smo, prije nego što smo bili spašeni, bili “djeca srdžbe”. Rimljani 9:8 kažu da “djeca po prirodnom rođenju nisu djeca Božja, već se djeca po obećanju smatraju potomstvom.” Umjesto da smo rođeni kao djeca Božija, rođeni smo u grijehu, što nas odvaja od Boga i stavlja uz Sotonu kao Božije neprijatelje (Jakov 4:4; 1. Ivanova 3:8). Isus je rekao: “Kad bi Bog bio vaš otac, mene biste ljubili, jer ja sam od Boga izišao i došao. Nisam došao sam od sebe, već me on poslao.” (Ivan 8:42). Zatim, par stihova kasnije, u Ivanu 8:44, rekao je farizejima: “Vi imate đavla za oca i hoćete da vršite želju oca svoga.” Činjenicu da oni koji nisu spašeni nisu djeca Božija možemo također vidjeti u 1. Ivanovoj 3:10: “Djeca Božja i djeca đavolska poznaju se po ovome: tko god ne čini što je pravedno i tko ne ljubi svoga brata, nije od Boga.”

Mi postajemo djeca Božija kad smo spašeni, jer smo time usvojeni i postal smo dio Božije porodice kroz svoj odnos sa Isusom Kristom (Galaćanima 4:5-6; Efežanima 1:5). Ovo se jasno vidi u stihovima kao što su Rimljani 8:14-17: “Svi su oni koje vodi Božji Duh sinovi Božji. Vi, naime niste primili duha ropstva da ponovo budete u strahu, već ste primili duha posinjenja kojim vičemo: Abba – Oče! Sam Duh svjedoči zajedno s našim duhom da smo djeca Božja. Ako smo djeca, onda smo i baštinici: baštinici Božji, a subaštinici Kristovi – ako zbilja (kao što jest) trpimo s njim – da s njim budemo i proslavljeni.” Oni koji su spašeni su “po vjeri sinovi Božji u Kristu Isusu” (Galaćanima 3:26), jer nas Bog “u ljubavi predodredi sebi za sinove u Kristu Isusu, prema odluci svoje volje, na hvalu slave svoje milosti.” (Efežanima 1:5, 6a) EnglishVrati se na bosansku stranu

Da li smo svi mi djeca Božija, ili su to samo Kršćani?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries