settings icon
share icon
Fråga

Vad är en lämplig nivå av intimitet före äktenskapet?

Svar


Efesierbrevet 5:3 säger: "Men otukt och all orenhet eller girighet ska inte ens nämnas bland er, såsom det anstår heliga," Allt som kan antyda sexuell omoral är olämpligt för en kristen. Bibeln ger oss inte en lista över vad som utgör en antydning eller berättar vilka fysiska aktiviteter som är godkända för ett par före äktenskapet. Men bara för att Bibeln inte uttryckligen tar upp frågan betyder det inte att Gud godkänner sexuella handlingar före äktenskapet. Avsikten med förspel är att göra sig redo för sex. Förspel bör därför bara utföras av gifta par. Allt som kan betraktas som förspel bör således undvikas tills man är gift.

Om det finns någon som helst tvekan om en aktivitet är rätt för ett ogift par, bör det undvikas (Romarbrevet 14:23). Allt sex och förspel till sex bör bara utövas av gifta par. Ett ogift par bör undvika all aktivitet som kan locka till sex, som kan tolkas som omoral eller som skulle kunna betraktas som förspel. Många pastorer och kristna rådgivare rekommenderar starkt att par inte går längre än att hålla händerna, kramas och pussas före äktenskapet.

Ju mer dessa handlingar och aktiviteter begränsas till äktenskapet, desto mer speciell och unik blir den sexuella samvaron i detta äktenskap.

EnglishÅtervänd till den svenska hemsidan

Vad är en lämplig nivå av intimitet före äktenskapet?"
Dela denna sida: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries