settings icon
share icon
Fråga

Få evigt liv?

Svar


Bibeln ger en klar väg till evigt liv. Först måste vi erkänna att vi har syndat mot Gud: "Alla har syndat och gått miste om härligheten från Gud" (Romarbrevet 3:23). Vi har alla gjort handlingar mot Gud för vilka vi förtjänar bestraffning. Eftersom alla våra synder är mot en evig Gud, är bara ett evigt straff tillräckligt. "Syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår herre" (Romarbrevet 6:23).

Jesus Kristus, själv utan synd (1 Petrusbrevet 2:22), allsmäktig Guds son, blev människa (Johannes 1:1,14) och dog för att ta vårt straff. "Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare" (Romarbrevet 5:8). Jesus dog på korset (Johannes 19:31-42), och tog straffet vi förtjänar (2 Korinthierbrevet 5:21). Tre dagar senare återuppstod Han från de döda (1 Korinthierbrevet 15:1-4), och genom det bevisade Han sin seger över synden och döden. "I sin stora barmhärtighet har han fött oss på nytt till ett levande hopp genom Jesu Kristi uppståndelse från de döda" (1 Petrusbrevet 1:3).

I tro måste vi omvärdera vår syn på Kristus - vem Han är, vad Han gjort och varför - för att bli frälsta (Apostlagärningarna 3:19). Om vi tror på Honom, på att Hans död på korset var betalning för våra synder, blir vi förlåtna och lovade ett evigt liv i himlen. "Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv" (Johannes 3:16). "Ty om du med din mun bekänner att Jesus är herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli räddad" (Romarbrevet 10:9). Tron på Jesu fullbordade seger på korset är den enda vägen till evigt liv! "Ty av nåd är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det. Det beror inte på gärningar, ingen skall kunna berömma sig" (Efesierbrevet 2:8-9).

Här är en enkel bön att be om du vill acceptera Jesus Kristus som din frälsare. Men kom ihåg att du inte blir frälst genom att säga denna eller någon annan bön. Det är bara tro och förtröstan på Jesus som kan frälsa dig. Denna bön är ett sätt att uttrycka för Gud din tro på Honom och tacka Honom för att Han ger dig frälsning. "Gud, jag vet att jag har syndat mot Dig och förtjänar bestraffning. Men Jesus Kristus tog straffet jag förtjänar så att jag genom min tro på honom kan bli förlåten. Jag vänder mig bort från min synd förtröstar på Dig för min frälsning. Tack för Din underbara nåd och förlåtelse – gåvan av evigt liv! Amen!"

Har du blivit kristen p.g.a vad du läst här? Om det är så, var snäll och tryck på knappen ”jag har tagit emot Kristus idag” nedan.

EnglishÅtervänd till den svenska hemsidan

Få evigt liv?
Dela denna sida: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries