settings icon
share icon
Fråga

Hur får man evigt liv?

Svar


Bibeln visar en tydlig väg till evigt liv. Först måste vi erkänna att vi har syndat mot Gud: "För alla har syndat och saknar härligheten från Gud," (Romarbrevet 3:23). Vi har alla gjort handlingar mot Gud för vilka vi förtjänar straff. Eftersom alla våra synder i slutändan är mot en evig Gud, är bara ett evigt straff tillräckligt. "För syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv genom Kristus Jesus, vår Herre." (Romarbrevet 6:23).

Jesus Kristus, själv utan synd (1 Petrusbrevet 2:22), allsmäktig Guds son, blev människa (Johannes 1:1,14) och dog för att ta vårt straff. "Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog för oss, medan vi ännu var syndare." (Romarbrevet 5:8). Jesus dog på korset (Johannes 19:31-42), och tog straffet vi förtjänar (2 Korinthierbrevet 5:21). Tre dagar senare återuppstod Han från de döda (1 Korinthierbrevet 15:1-4), och genom det bevisade Han sin seger över synden och döden. "Välsignad vare Gud och vår Herre Jesu Kristi Fader, som efter sin stora barmhärtighet har fött oss på nytt till ett levande hopp, genom Jesu Kristi uppståndelse från de döda," (1 Petrusbrevet 1:3, SRB16).

I tro måste vi omvärdera vår syn på Kristus - vem Han är, vad Han gjorde och varför - för att bli frälsta (Apostlagärningarna 3:19). Om vi tror på Honom, på att Hans död på korset var betalning för våra synder, blir vi förlåtna och lovade ett evigt liv i himlen. "Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." (Johannes 3:16). "För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst." (Romarbrevet 10:9). Tron på Jesu fullbordade seger på korset är den enda vägen till evigt liv! "Ty av nåden är ni frälsta genom tron, och det inte av er själva, Guds gåva är det, inte av gärningar, för att ingen ska berömma sig." (Efesierbrevet 2:8-9).

Här är en enkel bön att be om du vill acceptera Jesus Kristus som din frälsare. Men kom ihåg att du inte blir frälst genom att säga denna eller någon annan bön. Det är bara tro och förtröstan på Jesus som kan frälsa dig. Denna bön är ett sätt att uttrycka för Gud din tro på Honom och tacka Honom för att Hans erbjudande om frälsning. "Gud, jag vet att jag har syndat mot Dig och förtjänar straff. Men Jesus Kristus tog straffet jag förtjänar så att jag genom min tro på honom kan bli förlåten. Jag vänder mig bort från min synd förtröstar på Dig för min frälsning. Tack för Din underbara nåd och förlåtelse – gåvan av evigt liv! Amen!"

Har du blivit kristen p.g.a vad du läst här? Om det är så, var snäll och tryck på knappen ”jag har tagit emot Kristus idag” nedan.

EnglishÅtervänd till den svenska hemsidan

Hur får man evigt liv?
Dela denna sida: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries