settings icon
share icon

Raamatun yleiskatsaus

Raamatusta on vaikea tehdä tiivistelmää tai yleiskatsausta. Raamattu koostuu kahdesta testamentista, 66 eri kirjasta, 1189 luvusta, 31173 jakeesta ja 773692 sanasta (riippuen käytetystä kielestä). Raamatun eri kirjat käsittelevät eri aiheita ja olivat osoitetut vaihtelevalle lukijakunnalle. Raamatun kirjat kirjoitettiin noin 40 kirjoittajan toimesta 1500 vuoden aikana. Näin ollen koko Raamatun yhteenveto tai yleiskatsaus on suuri tehtävä.

Kuitenkin, Pyhä Henki oli Raamatun kirjoittajien "innoittava taustavoima". Jumala "henkäisi" Sanansa ja käytti profeettoja ja apostoleita sen kirjoittamiseen (2. Tim. 3:16-17; 2. Piet. 1:21). Tämän lisäksi Pyhä Henki asuu kaikissa uskonsa Jeesukseen Kristukseen laittaneissa (Room. 8:9; 1. Kor. 12:13). Pyhä Henki auttaa meitä ymmärtämään Raamattua (1. Kor. 2:10-11).

Raamatun yleiskatsauksen tarkoituksena on antaa kustakin Raamatun kirjasta taustatietoja ja olennaisimpia kohtia. Näin ollen jokaisesta kirjasta kerrotaan kirjoittaja, kirjoitusajankohta, kirjoittamisen tarkoitus, avainjakeet ja yhteenveto. Toivomme sydämemme pohjasta, että yhteenvetomme auttaa sinua ymmärtämään Raamattua paremmin ja rohkaisee sinua opiskelemaan Raamattua perusteellisemmin.

English

Vanhan testamentin yleiskatsaus

Uuden testamentin yleiskatsausPaluu suomenkieliselle etusivulle

Raamatun yleiskatsaus
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries