settings icon
share icon
Питање

На који начин могу да превазиђем осећање одбачености?

srpski
Одговор


Сви смо склони да осећамо разочарење и одбаченост, и то је посебно случај после раскида везе. Међутим, као наново рођени хришћани имамо извор у Божијој Речи која може да донесе утеху и појашњење за ту ситуацију. Ако нас једна особа одбаци, то не значи да нисмо достојни љубави. Међутим, можемо да дозволимо да то једно одбацивање одреди како се осећамо и дозволи да то осећање утиче на нашу идеју о томе ко смо, или да изаберемо да идемо напред на основу нечег што је много трајније.

Шта је то? За вернике, то је наш положај у Христу. Када смо наново рођени, ми смо прихваћени. „Нека је благословен Бог и Отац Господа нашега Исуса Христа, који нас је у Христу благословио сваким духовним благословом на небесима, јер нас је у њему изабрао пре стварања света mdash; да будемо свети и непорочни пред њим, одредивши нас унапред у љубави, благонаклоношћу своје воље, да нас Христовим посредством усини, да хвалимо славу његове благодати, којом нас је обдарио у вољеном Сину" (Ефежанима 1:3-6).

Иако га не заслужујемо нити можемо да га зарадимо (Ефежанима 2:8-9), Господ Исус Хритос нас је благословио сваким духовним благословом и учинио да у Њему будемо прихваћени. То прихватање је Његов благодатни дар, и превазилази било које осећање које можемо да имамо јер осећање није базирано на реалности Божије речи. Када применимо ову истину по вери, она постаје реалност у нашим срцима и животима.

Болно је живети у складу са осећањима. Бићемо повређени и разочарани, јер живимо у грешном свету. Наша реакција на бол и разочарење ће нас или учинити јачима у нашем ходу са Господом или ће значити да ходамо рањени. Оба ишода су наш избор. Бог нам омогућава да ходамо кроз разочарења у овом животу са сазнањем да нам Он помаже. Његова благодат и утеха су наше када се одмарамо у Њему. Свако наново рођено Божије дете има сву ову помоћ и благослове у Христу, али је на нама да их користимо. То је као да имамо милион долара у банци и бирамо да се изгладнимо до смрти јер не користимо тај новац на храну.

Као вернике нас не дефинишу наши греси или разочарење или одбацивање које смо доживели од људи. Дефинише нас то што смо деца Божија, наново рођена за нови живот, којима је дат сваки духовни благослов и који су у Христу прихваћени. То је одлучујући фактор када се ради о победоносном животу. Можемо било да ходамо у својој снази, или како то Павле назива – нашој „телесности", или можемо да ходамо у сили Светог Духа. То је наш избор. Бог нам је дао оклоп (Ефежанима 6:11-18), али ми смо ти који би требало по вери да га облачимо.

Зато, ако си Божије дете. Можеш да доживиш разочарења и овом животу, али за дете Краља ово одбацивање је само мала препрека. Можеш да изабереш да пригрлиш своје наслеђе које имаш као Божије дете и идеш напред по благодати. Опроштење другима и себи је дар који можеш да даш јер је то дар који си и сам добио од Господа Исуса Христа (Ефежанима 4:32).

EnglishВрати се на Српску страну

На који начин могу да превазиђем осећање одбачености?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries