settings icon
share icon
Spørsmål

Hvordan kan jeg vite om jeg er forelsket?

Svar


Kjærlighet er en veldig sterk følelse. Den motiverer mye av livene våre. Vi tar mange viktige valg basert på denne følelsen; det hender til og med at vi gifter oss på grunn av at vi føler oss “forelsket.” Dette kan være grunnen til at halvparten av alle første ekteskap ender i skilsmisse. Bibelen lærer oss at ekte kjærlighet ikke er en følelse som kommer og går; det er en beslutning. Vi skal ikke bare elske de som elsker oss; vi skal til og med elske de som hater oss – slik Gud elsker de som ikke går å elske (Lukas 6:35). “Kjærlighet er tålmodig, kjærlighet er snill. Den misunner ikke, skryter ikke og er ikke stolt. Den er ikke frekk, selvsøkende eller sint – kjærligheten husker ikke alle feil. Kjærligheten er ikke ond men ærer sannheten. Den beskytter, stoler på og håper – den er alltid utholdende” (1. Korinterne 13:4-7).

Det kan være veldig lett å “forelske seg” i noen, men det er noen spørsmål du bør stille før du bestemmer deg for om det du føler er ekte kjærlighet. For det første, er denne personen kristen; har han eller hun viet sitt liv til Kristus? Stoler han eller hun på Kristus som sin frelser? Før du gir ditt hjerte og følelser til noen så bør du også vurdere om du er villig til å sette denne personen fremfor alle andre og sette forholdet på andre plass i forhold til Gud. Bibelen forteller oss at når to mennesker gifter seg så blir to til en (1. Mosebok 2:24; Matteus 19:5).

En annen ting du bør vurdere er om den du elsker er en god kandidat for å være en partner. Har han eller hun allerede satt Gud foran alle andre i sitt liv? Er han eller hun villig til å bruke tid på å bygge opp dette forholdet til et evig ekteskap? Det finnes ingen måte å måle hvor forelsket vi er, men det er viktig å være klar over om vi bare følger våre følelser eller Guds vilje for våre liv. Ekte kjærlighet er en beslutning, ikke bare en følelse. Ekte bibelsk kjærlighet er å elske noen hele tiden, ikke bare når du føler deg “forelsket.”

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hvordan kan jeg vite om jeg er forelsket?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries