settings icon
share icon
Spørsmål

Har du evig liv?

Svar


Bibelen presenterer en klar vei til evig liv. Først, vi må innse at vi har syndet mot Gud: ”alle har syndet og står uten ære for Gud” (Romerbrevet 3:23). Vi har alle gjort ting som er imot Guds vilje og gjør oss fortjent til straff. Siden alle våre synder er imot en evig Gud, er kun en evig straff tilstrekkelig. ” For syndens lønn er døden, men Guds nådegave er evig liv i Kristus Jesus, vår Herre” (Romerbrevet 6:23).

Jesus Kristus, den syndfrie (1. Petersbrev 2:22), Guds Sønn ble menneske (Johannes 1:1,14) og døde for å betale straffen vår. ”Men Gud viser sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere” (Romerbrevet 5:8). Jesus døde på korset (Johannes 19:31-42) og tok straffa vi fortjener (2. Korinterbrev 5:21). Tre dager senere står Han opp fra de døde (1. Korinterbrev 15:1-4) og beviser sin seier over synden og døden. ”Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, som etter sin store miskunn har gjenfødt oss til et levende håp ved Jesu Kristi oppstandelse fra de døde” (1. Petersbrev 1:3).

Når vi tror, må vi snu oss bort i fra våre synder og gå til Kristus for å få frelse (Apostelgjerningene 3:19). Dersom vi tror på Ham og tror på Jesu død og oppstandelse som betaling for syndene våre, har Han lovt oss tilgivelse og evig liv i himmelen. ”For så har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv” (Johannes 3:16). ”For dersom du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud oppreiste ham fra de døde, da skal du bli frelst” (Romerbrevet 10:9). Bare troen på Jesu fullbrakte verk på korset, er veien til evig liv! ”For av nåde er dere frelst, ved tro. Og dette er ikke av dere selv, det er Guds gave. Det er ikke av gjerninger, for at ikke noen skal rose seg” (Efeserbrevet 2:8-9).

Dersom du ønsker å ta imot Jesus Kristus som din frelser kan du be denne bønnen. Husk, å si denne eller noen annen bønn kan ikke frelse deg. Frelst kan du bare bli ved å stole på Gud. Denne bønnen er en måte å uttrykke din tro til Gud, og takke Ham for frelsen. ”Gud, jeg vet at jeg har bare syndet mot deg og fortjener straff. Men Jesus Kristus tok straffen jeg fortjente, slik at jeg ved tro på Jesus kan få tilgivelse. Jeg snur meg bort fra synden min og tror at Du kan frelse meg. Takk for din vidunderlige nåde og tilgivelse – og et evig liv i gave! Amen!”

Har du tatt en beslutning om å bli kristen på bakgrunn av det du leste her? Dersom ja, klikk gjerne på knappen nedenfor: ”Jeg har tatt imot Jesus i dag”

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Har du evig liv?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries