settings icon
share icon
Spørsmål

Hvilke tegn har vi på endetiden?

Svar


Matteus 24:5-8 gir oss noen viktige ledetråder slik at vi kan skjelne tilnærmingen av endetiden, "For mange har benyttet seg av mitt navn, og hevdet at "Jeg er Messias", og vil svike mange. Du vil høre om kriger og rykter om krig, men du må sørge for at du ikke blir skremt. Slike ting må skje, men slutten er fortsatt dømt til å komme. Nasjonen skal reise seg mot folk og rike mot rike. Det vil bli hungersnød og jordskjelv på forskjellige steder. "En økning i falske ”messiaser”, en økning i krigføring, og øking i hungersnød, pest og naturkatastrofer – disse er alle tegn på at slutten nærmer seg. I denne passasjen, skjønt, er vi gitt en advarsel: vi vil ikke bli bedratt, fordi disse hendelsene er bare begynnelsen på fødselen av smerter: slutten er fortsatt dømt til å komme.

Noen tolker hvert eneste jordskjelv, alle politiske omveltninger og hvert angrep på Israel som et sikkert tegn på at endetiden raskt nærmer seg. Mens hendelser kan signalere tilnærming av de siste dagene så er de ikke nødvendigvis indikatorer på at endetiden faktisk ER kommet. Apostelen Paulus advarte om at de siste dagene ville bringe en markant økning i falsk undervisning. "Ånden sier klart at noen i senere tid vil forlate troen og velge å følge ånder og bedra og lære ting av demoner" (1. Timoteus 4:1). De siste dagene er beskrevet som «vanskelige tider» på grunn av onde mennesker som aktivt "motstår sannheten" (2. Timoteus 3:1-9, se også 2. Tessalonikerne 2:3).

Andre mulige tegn ville inkludere en ombygging av et jødisk tempel i Jerusalem og økt fiendtlighet mot Israel. Det mest fremtredende tegnet på endetiden, derimot, er nasjonen Israel. I 1948 ble Israel anerkjent som en suveren stat, i hovedsak for første gang siden år 70 e.Kr. Gud lovet Abraham at hans etterkommere ville ha Kanaan som «en evig eiendom" (1. Mosebok 17:8), og Esekiel profeterte en fysisk og åndelig gjenoppliving av Israel (Esekiel, kapittel 37). Å ha Israel som en nasjon i sitt eget land er viktig i lys av endetiden (Daniel 10:14, 11:41, Johannes åpenbaring 11:8).

Så når vi ser til disse tegnene så kan vi være kloke og kresne i forhold til forventningen på når endetiden faktisk kommer. Vi bør imidlertid ikke tolke noen av disse hendelsene som en klar indikasjon på at endetiden snart er her. Gud har gitt oss nok informasjon til at vi kan være forberedt, og det er det vi er kallet til å være.

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hvilke tegn har vi på endetiden?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries