settings icon
share icon
Spørsmål

Hvordan får jeg det rett med Gud?

Svar


For å få et ”rett” forholdt til Gud, må vi først forstå hva som er ”galt”. Svaret er synd. ”Det er ingen som gjør godt, ikke en eneste” (Salme 14:3). Vi har alle gjort opprør mot Guds bud; vi ”fòr alle vill som får” (Jesaja 53:6).

Den dårlige nyheten er at straffen for synd er døden. ”Den som synder, skal dø” (Esekiel 18:4). Den gode nyheten er at en kjærlig Gud kommer etter oss for å gi oss frelse. Jesus gjør det klart at hans oppgave er å ”søke og frelse det som var fortapt” (Lukas 19:10), og han uttalte at målet var nådd, da han på korset sa ordene: ”Det er fullbrakt!” (Johannes 19:30).

Et rett forhold til Gud begynner med erkjennelsen at du er syndig. Deretter kommer en ydmyk bekjennelse av synden til Gud (Jesaja (57:15) og en avgjørelse om å forsake synden. ”…med munnen bekjenner en til frelse” (Romerbrevet 10:10).

Angeren må følges av tro. Jesu ofrende død og mirakuløse oppstandelse kvalifiserer ham til å være din frelser. ”For dersom du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud oppreiste ham fra de døde, da skal du bli frelst” (Romerbrevet 10:9). Mange andre skriftsteder viser til nødvendigheten av tro, for eksempel Johannes 20:27; Apostelgjerningene 16:31; Galaterbrevet 2:16; 3:11; og Efeserbrevet 2:8.

Å ha det rett med Gud er din respons på hva Gud har gjort på vegne av deg. Han sendte Frelseren, han sørget for offeret som tar bort din synd (Johannes 1:29) og han tilbyr deg et løfte: ”Hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst” (Apostelgjerningene 2:21).

En flott illustrasjon på anger og tilgivelse er lignelsen om den bortkomne sønnen (Lukas 15:11-32). Den yngste sønnen sløste bort farens gave i et utsvevende liv (vers 13). Da han innser det gale han gjør, bestemmer han seg for å dra hjem igjen (vers 18). Han gikk ut ifra at faren ikke lenger ville kalle ham sin sønn, men han tok feil. Faren elsket opprøreren like mye som før (vers 20). Alt var tilgitt, og feiringen startet (vers 24).

Gud er god på å holde løftene sine, inkludert løftet om å tilgi. ”De rettferdige roper og Herren hører, av alle deres trengsler utfrir han dem” (Salme 34:18).

Dersom du ønsker å få et rett forhold til Gud, kan du be denne enkle bønnen. Men husk, å be denne eller noen annen bønn, kan ikke frelse deg. Bare tro og tillit til Jesus kan frelse deg fra synd. Denne bønnen en måte å uttrykke tro og takk til Gud for hva han har gjort for å kunne gi deg frelse. ”Gud, jeg vet at jeg har syndet mot deg og fortjener straff. Men Jesus Kristus tok straffen jeg fortjener slik at jeg ved tro på ham kan få tilgivelse. Jeg snur meg bort fra min synd og stoler på at frelsen finnes kun hos deg. Takk for din herlige nåde og tilgivelse. Takk for det evige livet i gave! Amen!”

Har du tatt en beslutning om å bli kristen på bakgrunn av det du leste her? Dersom ja, klikk gjerne på knappen nedenfor: ”Jeg har tatt imot Jesus i dag”

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hvordan får jeg det rett med Gud?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries