settings icon
share icon
Spørsmål

Hvilke er de opprinnelige menneskerasene? Hvor kom de fra?

Svar


Bibelen sier ikke spesifikt hvor de ulike “rasene” eller hudfargene kom fra. Det finnes jo bare en menneskerase – og det er menneskeheten. Innen denne rasen finnes det ulike hudfarger og andre fysiske forskjeller. Noen spekulerer i at da Gud forvirret språkene i Babeltårnet (1. Mosebok 11:1-9) så skapte han også raseforskjell. Det er mulig at Gud skapte genetiske forandringer hos menneskene for at de skulle overleve lettere i ulike områder, som den mørke hudfargen hos Afrikanerne gjør det lettere for Afrikanerne å overleve varmen i Afrika. Så ifølge dette så forvirret Gud språkene slik at menneskerasen skulle blandes ut for å gjøre det lettere for alle å overleve. Hudfarge og annet nevnes ikke noe sted i Bibelen.

Etter flommen, da de ulike språkene oppsto, så flyttet de gruppene som snakket samme språk sammen. Ved å gjøre slik så krøp genene drastisk siden menneskene ikke lenger hadde noen andre å blande seg med. Til slutt ble det så ille at nesten alle i hver språkgruppe delte de samme genene.

En annen forklaring er at Adam og Eva hadde evnen til å produsere svarte, brune og hvite etterkommere (og alt derimellom). Dette ville vært veldig likt det faktum at mange barn har blandede farger. Siden Gud tydeligvis ville at menneskene skulle se ulike ut så er det jo logisk at Adam og Eva ble gitt denne evnen. Senere så var de eneste overlevende etter flommen Noah og hans kone, Noahs tre sønner og deres koner – totalt åtte mennesker (1. Mosebok 7:13). Det er mulig at Noahs svigerdøtre alle var av ulike raser. Det er også mulig at Noahs kone var av en annen rase enn Noah. Kanskje alle åtte var av ulike raser, noe som antyder at de hadde genene til å kunne produsere barn av ulike raser. Uansett hvilken forklaring som faktisk stemmer så er det viktig å huske at vi alle er like; vi er alle Guds skapninger. Vi ble alle skapt av samme grunn – å glorifisere og ære Gud.

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hvilke er de opprinnelige menneskerasene? Hvor kom de fra?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries