settings icon
share icon
Spørsmål

Hva er de nye himlene og den nye jorden?

Svar


Mange mennesker misforstår hvordan himmelen egentlig er. Johannes åpenbaring, kapittel 21-22 gir oss et detaljert bilde av de nye himlene og den nye jorden. Etter endetiden så vil den nåværende himmelen og jorden forsvinne og erstattes med de nye himlene og den nye jorden. Det evige stedet for de troende vil være den nye jorden. Den nye jorden er “himmelen” hvor vi vil tilbringe evigheten. Det er på den nye jorden hvor Nye Jerusalem, den himmelske byen, vil havne. Det er på den nye jorden vi vil finne Perleporten og gater av gull.

Himmelen – den nye jorden – er et fysisk sted hvor vi vil leve med glorifiserte kropper (1. Korinterne 15:35-58). Konseptet at himmelen er oppe blant skyene er ubibelsk. Konseptet at “åndene vil sveve rundt i himmelen” er også ubibelsk. Den himmelen som de troende vil oppleve er en ny og perfekt planet hvor vi vil leve for evig. Den nye jorden vil være fri for synd, ondskap, sykdom, lidelse og død. Det vil ligne litt på vår nåværende jord, og kanskje til og med er en kopi på vår nåværende jord – bare uten synden.

Hva med de nye himlene? Det er viktig å huske at før i tiden så refererte “himlene” til skyene og verdensrommet; så vel som riket hvor Gud lever. Så når Johannes åpenbaring 21:1 refererer til de nye himlene så er det sannsynlig at et helt nytt univers vil skapes – en ny jord, nye himler, nytt verdensrom. Det virker som Guds himmel også vil bli gjenskapt for å gi universet en ny start – enten det er fysisk eller åndelig. Vil vi ha tilgang til de nye himlene i evigheten? Muligens, men det gjenstår å se. Må vi alle tillate Guds ord til å forme vår forståelse for himmelen.

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hva er de nye himlene og den nye jorden?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries