Hvem skapte Gud? Hvor kom Gud fra?


Spørsmål: "Hvem skapte Gud? Hvor kom Gud fra?"

Svar:
Et vanlig argument fra ateister og skeptikere er det at om alt har en grunn, da må også Gud ha en grunn. Konklusjonen er at om Gud trengte en grunn til å eksistere så er ikke Gud lenger Gud (og om Gud ikke er Gud så eksisterer heller ingen Gud). Dette er den litt mer sofistikerte formen for spørsmålet “Hvem skapte Gud? Alle vet at ting ikke bare kan oppstå fra ingenting. Så, om Gud er “noe”, så må Han vel da ha en grunn til å eksistere?

Spørsmålet er litt vrient siden det sniker inn falske antakelser om at Gud kom fra et sted for så å spørre hvor det er. Svaret er at spørsmålet ikke gir mening. Det er som å spørre: “Hvordan lukter fargen blå?” Blå er ikke plassert i kategorien over ting som lukter, så derfor er spørsmålet feilaktig. På samme måte så er ikke Gud plassert i kategorien over ting som er skapt. Gud ble ikke skapt – Han bare eksisterer, rett og slett.

Hvordan kan vi vite det? Vi vet at fra ingenting så kan ingenting oppstå. Så om det fantes en tid hvor det ikke eksisterte noen ting så kan det heller ikke eksistere noe. Men ting eksisterer. Så siden det aldrig har eksistert en tid hvor det ikke eksisterte noen ting så må det finnes noe som alltid har eksistert. Det er det vi kaller Gud. Gud er den uskapte Skaperen av universet og alt som eksisterer i universet.

English
Returner til den norske hjemmesiden

Hvem skapte Gud? Hvor kom Gud fra?

Finn ut hvordan du kan ...

Tilbring evigheten med Gud



Motta tilgivelse fra Gud