settings icon
share icon
Spørsmål

Finnes Helvete på ordentlig? Er Helvete evig?

Svar


Det er interessant at en mye høyere andel av folk tror på eksistensen av Himmelen enn de tror på eksistensen av Helvete. Ifølge Bibelen så er Helvete like virkelig som himmelen. Bibelen lærer klart og tydelig ut at Helvete er et virkelig sted som de onde/vantro sendes etter døden. Vi har alle syndet mot Gud (Romerne 3:23). Den eneste rettferdige straffen mot synd er døden (Romerne 6:23). Siden all vår synd til syvende og sist er mot Gud (Salme 51:4), og siden Gud er en uendelig og evig skapning, så må også straffen for synd, det vil si døden, være uendelig og evig. Helvete er derfor uendelig og evig og en straff som vi må tjene.

Straffen for de onde døde i Helvete er beskrevet i Skriften som "evig ild" (Matteus 25:41), "uslokkelig ild" (Matteus 3:12), "skam og evig avsky" (Daniel 12:2), et sted hvor "ilden ikke slukkes" (Markus 9:44-49), et sted for "pine" og "ild" (Lukas 16:23-24), "evig fortapelse" (2. Tessalonikerne 1:9), et sted der «røyken av pine stiger opp i all evighet" (Johannes åpenbaring 14:10-11), og en "innsjø av brennende svovel" hvor de onde "pines dag og natt i all evighet" (Johannes åpenbaring 20:10).

Straffen for de onde i Helvete er like uendelig som lykke for de rettferdige i himmelen. Jesus selv viser at straff i Helvete er like evig som livet i himmelen (Matteus 25:46). De onde er alltid underlagt raseri og Guds vrede. De i Helvete vil anerkjenne den perfekte rettferdighet av Gud (Salme 76:10). De som er i Helvete vet at deres straff er rettferdig og at de alene har skylden (5. Mosebok 32:3-5). Ja, Helvete er virkelig og eksisterer på ordentlig. Og ja, Helvete et sted med pine og straff som varer for evig og alltid, uten ende. Ved å prise Gud gjennom Jesus kan vi unnslippe dette evige skjebne (Johannes 3:16, 18, 36).

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Finnes Helvete på ordentlig? Er Helvete evig?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries