settings icon
share icon
Spørsmål

Hvordan kan jeg forberede meg selv for ekteskapet?

Svar


Å forberede seg selv for ekteskapet på en bibelsk måte er det samme som å forberede seg for andre livsbestrebelser. Det er et prinsipp som bør styre alle valg vi tar som troende og pånyttfødende: “Elske Herren din Gud med hele ditt hjertet og hele din skjel og hele ditt sinn” (Matteus 22:37). Dette er ikke respektløst; det er hovedsaken i våre liv som troende. Det er å velge å fokusere på Gud og Hans ord med hele vårt hjerte slik at sjelen vår og vårt sinn er fylt av ting som vil glede Ham.

Det forholdet vi har med Gud gjennom Herren Jesus Kristus er det som setter alle andre forhold i perspektiv. Ekteskapet er basert på modellen bak Kristi kirke (Efeserne 5:22-33). Alle aspektene i våre liv styres av vår forpliktelse som troende slik at vi lever våre liv ifølge Gud og hans vilje. Vår lydighet overfor Gud og Hans Ord gjør at vi kan leve gudfryktige liv i våre ekteskap og i verden vi lever i. Og alle gjenfødte troende lever for å ære og glorifisere Gud på alle mulige måter (1. Korinterne 10:31).

For å kunne forberede deg for ekteskapet så bør du fokusere på å være lydig på alle måter overfor Gud og Jesus Kristus (2. Timoteus 3:16-17). Det finnes ingen enkel måte å planlegge denne lydigheten overfor Gud. Det er et valg du tar hver eneste dag. Den eneste måten å gjøre seg fortjent av Kristi kjærlighet er å leve livet i full ydmykhet og en dag av gangen. Denne forberedelsen er noe alle trenger for å kunne håndtere den store gaven vi kaller ekteskap.

En person som er åndelig moden og går sammen med Gud er mer klar for ekteskap enn noen annen. Ekteskap krever forpliktelse, lidenskap, ydmykhet, kjærlighet og respekt. Disse egenskapene er mest åpenbare hos et menneske som har et nært forhold til Gud. I det du forbereder deg selv for ekteskapet så bør du fokusere på å la Gud forme deg til den mann eller kvinne han vil du skal være (Romerne 12:1-2). Dersom du overgir deg selv til Ham så vil han gjøre deg klar for ekteskapet til den fantastiske dag måtte komme.

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hvordan kan jeg forberede meg selv for ekteskapet?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries