settings icon
share icon
Spørsmål

En gang frelst, alltid frelst?

Svar


Når en person en gang blir frelst, forblir de da frelst for evig? Når folk kommer til å kjenne Kristus som sin Frelser, blir de umiddelbart brakt inn i en relasjon med Gud som garanterer deres frelse som evig sikker. Mange skriftsteder erklærer dette faktum. (A) Romerbrevet 8:30 sier, "Og de han har forutbestemt, har han også kalt; og dem han kalt, har han også rettferdiggjort; og dem han rettferdiggjort, har han også herliggjort." Dette verset forteller oss at fra det øyeblikket Gud velger oss, er det som om vi er herliggjort i hans nærvær i himmelen. Det er ingenting som kan hindre en troende fra en dag å bli æret. Og hvorfor er det slik? Jo, fordi Gud har allerede tenkt det i himmelen. Når en person er berettiget, er hans frelse garantert - han er like sikker som han alltid har vært. Det finnes ingen tvil.

(B) Paulus stiller to avgjørende spørsmål i Romerne 8:33-34 "Hvem vil bringe eventuell siktelse mot dem som Gud har utvalgt? Det er Gud som rettferdiggjør. Hvem er den som fordømmer? Kristus Jesus, som døde for mer enn det, som ble hevet til liv - er ved Guds høyre hånd og er også i forbønn for oss ". Hvem vil bringe en anklage mot Guds utvalgte? Ingen vil, fordi Kristus er vår talsmann. Hvem vil fordømme oss? Ingen vil, fordi Kristus, den Ene som døde for oss, er den som fordømmer. Vi har både advokat og dommer som vår Frelser.

(C) Troende er født på ny (regenerert) når de tror (Joh 03:03; Titus 3:5). For å miste dette så må den kristne dø. Bibelen gir ingen holdepunkter for at den nye fødselen kan tas bort. (D) Den Hellige Ånd inkluderer alle troende (Joh 14:17; Romerne 8:09), og døper alle troende i Kristi legeme (1 Kor 12:13). Det skal altså mye til for å fjerne dette.

(E) Johannes 3:15 sier at hver eneste en som tror på Jesus Kristus vil ha “evig liv”. Så hvis du tror på Kristus i dag og får evig liv, men mister troen i morgen – ja, da var det aldri "evig" til å begynne med i det hele tatt. Derfor kan man si at hvis du mister denne sjansen så ville løftene om evig liv i Bibelen være feil. (F) For de mest avgjørende argument må nesten være det skriften sier selv: "For jeg er overbevist om at verken liv eller død, verken engler eller demoner, verken nåtid eller framtid eller noen makt, verken høyde eller dybde eller noe annen skapning, skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Jesus Kristus -- vår Herre "(Rom. 8:38-39). Husk at den samme Gud som har frelst deg er den samme Gud som vil holde din hand livet ut. Når vi er frelst er vi alltid frelst. Det varer for evig!

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

En gang frelst, alltid frelst?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries