settings icon
share icon
Spørsmål

Få ekteskapet til å holde – hva er nøkkelen?

Svar


Apostelen Paul sier at kona “hører til” mannen så lenge han lever (Romerne 7:2). Prinsippet her er at enten mannen eller kona må dø for at ekteskapsbåndet skal kunne brytes. Det er ikke slik Gud ønsker, men 51 % av alle ekteskap i dag ender i skilsmisse. Dette innebærer at over halvparten av alle par som lover å “elske deg til døden skiller oss ad” ikke klarer å holde det.

Hva kan ektepar gjøre for å garantere at ekteskapet vil holde? Det første og viktigste er å adlyde Gud og Hans Ord. Dette er et prinsipp som bør trede i kraft allerede før ekteskapet. Gud sier, “Går to sammen hvis de ikke har bestemt det på forhånd?” (Amos 3:3). For den gjenfødte troende så betyr dette å ikke starte et forhold med en vantro. “Ikke del deg med vantro. For hva har rettferdighet og ondskap til felles? Eller hva kan lys ha til felles med mørker?” (2. Korinterne 6:14). Om dette ene prinsippet følges så ville det spart en hel del hjertesorg og lidelse senere i ekteskapet.

Et annet prinsipp som beskytter ekteskapet er at mannen adlyder Gud og elsker, ærer og beskytter sin kone som han ville gjort med sin egen kropp (Efeserne 5:25-31). Prinsippet er at konen skal adlyde Gud og overgi seg selv til mannen “som til Herren” (Efeserne 5:22). Ekteskapet mellom en mann og en kvinne er som bildet mellom Kristus og kirken. Kristus ga seg selv til kirken og Han elsker, ærer og beskytter kirken som Sin “brud” (Johannes åpenbaring 19:7-9).

Da Gud brakte Eva til Adam i det første ekteskapet så skaptes hun av hans “kjøtt og ben” (1. Mosebok 2:21) og de ble til “ett kjød” (1. Mosebok 2:23-24). Dette innebærer mer enn bare en fysisk forening. Det innebærer å møte hverandre mentalt og i sjelen for å leve som ett. Dette forholdet strekker seg langt over sensuell eller emosjonell tiltrekkelse og inn i riket av åndelig “enhet” som kun kan oppnås ved å ære hverandre slik de ærer Gud. Forholdet skal ikke fokuseres på “meg og mitt” men “oss og vårt”. Dette er en av hemmeligheten bak et ekteskap som varer. Å få et ekteskap til å holde til døden er noe begge må kjempe for. Å sammenligne ekteskapet med forholdet til Gud er en god vei å gå, og dette er også med på å ære Gud.

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Få ekteskapet til å holde – hva er nøkkelen?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries