settings icon
share icon
Spørsmål

Hva sier Bibelen om ekteskap?

Svar


Opprettelsen av ekteskap er registrert i 1. Mosebok 2:23-24: "Mannen sa: 'Dette er nå benet av mine ben og kjøttet av mitt kjøtt, hun skal kalles" kvinne ’fordi hun var tatt ut av mannen.’ Av denne grunn skal mannen forlate sin far og mor og holde seg til sin hustru, og de skal være ett kjød." Gud skapte mannen og deretter kvinnen til å utfylle ham. Ekteskapet er Guds idé – for "det er ikke sunt for mannen å være alene" (1. Mosebok 2:18).

Ordet "hjelper" som ble brukt for å beskrive Eva i 1. Mosebok 2:20 betyr "å omgi, å beskytte eller støtte, å hjelpe." Eva ble opprettet for å være sammen med Adam som sin "andre halvdel," å være hans støtte og hans medhjelper. En mann og kvinne blir "ett kjød" når de gifter seg med hverandre. Denne enhet er manifestert fullt ut i den fysiske forening for seksuell intimitet. Det Nye Testamente gir en advarsel vedrørende denne enheten. ”Så er de ikke lenger to, men ett. Siden det er Gud som har sammenføyd disse så skal mennesker ikke skilles” (Matteus 19:6).

Det er flere brev skrevet av apostelen Paulus som refererer til ekteskap og hvordan troende skal oppføre seg i ekteskapet. En slik passasje er 1. Korinterne, kapittel 7, og en annen er Efeserne 5:22-33. Når man studerer disse to sammen så vil man raskt oppdage et gunstig rammeverk for et ekteskap som tiltaler Gud.

Passasjen i Efeserne er spesielt dyp i referanse til et vellykket bibelsk ekteskap. ”Koner, overgi dere til mennene slik dere gjør overfor Herren. For mannen er kvinnens hode, slik Kristus er hodet for menigheten; kroppen hans, som Han er Frelseren" (Efeserne 5:22-23). "Ektemenn, elsk deres hustruer, likesom Kristus elsket menigheten og gav seg selv for henne" (Efeserne 5:25). "På samme måte er ektemenn skyldige å elske sine hustruer som sine egne legemer. Den som elsker sin hustru, elsker seg selv. Tross alt så er det ingen som noen gang har hatet sin egen kropp, men han føder og bryr seg om den, akkurat som Kristus gjør med menigheten” (Efeserne 5:28-29). ”Derfor skal mannen forlate sin far og sin mor og holde seg til sin hustru, og de to skal være ett kjød” (Efeserne 5:31).

Når en troende mann og kone følger Guds prinsipper så vil de oppnå et bibelsk ekteskap. Et bibelsk ekteskap er et ekteskap som er i balanse med Kristus som mannens hode og kona sammen. Det bibelske begrepet ekteskap er en enhet mellom to individer som ligner på det fellesskapet Kristus har med sin menighet.

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hva sier Bibelen om ekteskap?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries