settings icon
share icon
Spørsmål

Hvilke er de syv dødssyndene?

Svar


De syv dødssyndene er en liste som opprinnelig ble brukt i den tidlige kristne læren for å utdanne og instruere de troende i hvor lett det er for mennesket å synde. Misforståelsen bak disse syv dødssyndene er at disse syndene er synder som Gud ikke kan tilgi. Bibelen er tydelig med å si at den eneste synden Gud vil ikke tilgi er fortsatt vantro, fordi den avviser det eneste middelet for å oppnå tilgivelse – det vil si Jesus Kristus og hans stedfortredende døde på korset.

Er idéen bak de syv dødssyndene bibelsk? Både ja og nei. Salomos ordspråk 6:16-19 deklarerer, “Det er seks ting som Herren hater; syv som er avskyelig for Ham: 1) hovmodige øyne, 2) en lyvende tunge, 3) hender som utøser uskyldig blod, 4) et hjerte som driver med onde handlinger, 5) føtter som er raske på å løpe inn i ondskapen, 6) falske vitner som lyver, 7) mennesker som rører opp uenighet blant brødrene sine.” Men det er ikke denne listen som folk oppfatter som de syv dødssyndene.

Ifølge Paven Gregory den Store i det 6:e århundre så er de syv dødssyndene som følger: Stolthet, misunnelse, fråtseri, begjær, sinne, grådighet og latskap. Selv om dette definitivt er synder så står det aldri beskrevet noe om at disse er de syv dødssyndene i Bibelen. Den tradisjonelle listen over de syv dødssyndene kan fungere som en god måte på å kategorisere de ulike syndene som eksisterer. Nesten alle synder kan plasseres under en av de syv. Men vi må huske på at ingen av disse syndene er mer “dødelige” enn noen annen. Alle synder resulterer i død (Romerne 6:23). Ære Gud og be til Gud så kan alle synder, de syv dødssyndene inkludert, bli tilgitt (Matteus 26:28; Apostlenes gjerninger 10:43; Efeserne 1:7).

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hvilke er de syv dødssyndene?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries