settings icon
share icon
Spørsmål

Hva innebærer det å be i Jesu navn?

Svar


Å be i Jesu navn lærte vi oss i Johannes 14:13-14, “Og jeg vil gjøre alt du ber meg om i navnet mitt, slik at Sønnen kan bringe ære til Faderen. Du kan be meg om alt, og jeg vil gjøre det.” Noen misforstår dette og tenker at de kan få hva de vil bare de sier “I Jesu navn” i slutten på hver bønn. Da bruker de Hans navn som en slags magisk formel, og det er fullstendig ubibelsk.

Å be i Jesu navn innebærer å be sammen med hans autoritet og samtidig ber om hjelp fra Faderen. Å be i Jesu navn er det samme som å være en del av Gud og Jesus Kristus. “Dette er selvtilliten vi har når vi søker oss til Gud: når vi ber om alt ifølge hans vilje så hører han oss. Og om vi vet at han hører oss – uansett hva vi be rom – så vet vi at vi vil oppnå det vi ber om” (1. Johannes 5:14-15). Å be i Jesu navn er å be om ting som vil ære Jesus.

Å si “I Jesu navn” i slutten av hver bønn er ingen magisk formel. Om det vi ber om i bønnen ikke ærer Gud eller er noe Gud vil hjelpe deg med så er det fullstendig meningsløst å si “I Jesu navn”. Å be i Jesu navn på en ærlig og genuin måte er det som er viktig her, ikke hva du sier. Det er altså ikke ordene i bønnen som er viktige egentlig, det er hensikten med bønnen. Å be om ting som Gud er enig i, det er det handler om.

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hva innebærer det å be i Jesu navn?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries