settings icon
share icon
Spørsmål

Hvordan kan jeg tilgi de som synder mot meg?

Svar


Alle mennesker har gjort feil, fornærmet noen eller syndet. Hvordan skal vi som kristne svare på det når sånne ting skjer? Ifølge Bibelen så skal vi tilgi. Efeserne 4:32 sier, “Vær snill og godhjertet mot hverandre, tilgi hverandre slik Gud tilga deg.” På samme måte sier Kolosserbrevet 3:13 “Hold ut med hverandre og tilgi de eventuelle misnøyer dere har med hverandre. Tilgi slik Herren tilga deg.” Nøkkelen i begge Skriftene er at vi skal tilgi hverandre slik Gud tilga oss. Hvorfor tilgir vi? Fordi vi er blitt tilgitt! Men de som ikke er kristne har ikke blitt tilgitt av Gud og har heller ikke verken kraften eller viljen til å tilgi andre.

Tilgivelse ville vært enkelt hvis vi bare skulle tilgi de som kom og ba om det i sorg og anger. Bibelen sier at vi skal tilgi, uten betingelser, de som synder mot oss. Å nekte å tilgi noen viser hat, bitterhet og sinne; akkurat slik de som har syndet mot oss (Matteus 6:12). Jesus sa i Matteus 6:14-15, “Om du tilgir de som synder mot deg så vil også den himmelske Faderen tilgi deg. Men om du nekter å tilgi andre så vil ikke Faderen tilgi dine synder.” I lys av andre Skrifter som også tar opp dette temaet så er det Matteus 6:14-15 som er lettest å forstå ved å si at mennesker som nekter å tilgi andre selv ikke har opplevd Guds tilgivelse.

Når vi ikke adlyder Guds Ord så synder vi mot Ham. Så fort vi gjør noe feil mot noen så synder vi ikke bare mot den personen, men også mot Gud. Når vi tenker på hvor sterkt Gud tilgir ALT vi gjør så innser vi at vi ikke har rett til å tilbakeholde denne nåden fra andre. Vi har syndet mot Gud mer enn noen annen har syndet mot oss. Så hvis Gud kan tilgi oss for så mye, hvordan kan vi da nekte å tilgi andre så lite? Jesus’ parabel i Matteus 18:23-35 er en kraftfull illustrasjon av denne sannheten. Gud lover at når vi kommer for å be om tilgivelse så vil Han oppfylle dette (1. Johannes 1:9). Tilgivelsen vi strekker oss til skal ikke vite grenser, og på samme måten er Guds tilgivelse grenseløs (Lukas 17:3-4).

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hvordan kan jeg tilgi de som synder mot meg?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries