settings icon
share icon
Spørsmål

Hva sier Bibelen om sex før ekteskapet?

Svar


Det finnes ikke noe Gresk eller Hebreisk ord i Bibelen som bokstavelig refererer til sex før ekteskapet. Bibelen fordømmer unektelig seksuell umoral, men er sex før ekteskapet en synd? Ifølge 1. Korinterbrev 07:02 så er svaret ”Ja, selvfølgelig”. "Men siden det er så mye umoral, så bør hver mann ha sin egen hustru og hver kvinne sin egen ektemann." I dette verset, sier Paulus at ekteskapet er en "kur" for seksuell umoral. Kor 7:02 er egentlig først ut med å si at ”siden folk ikke kan kontrollere seg selv og så mange har umoralsk sex utenfor ekteskapet, så bør folk gifte seg.” Deretter kan de oppfylle sine lidenskaper på en moralsk måte.

Siden 1. Korinterbrev 7:02 tydelig inkluderer sex før ekteskapet i definisjonen av seksuell umoral, alle de bibelversene som fordømmer seksuell umoral som å være syndig fordømmer også sex før ekteskapet som syndig. Sex før ekteskapet er inkludert i den bibelske definisjonen av seksuell umoral. Det er mange skriftsteder som erklærer sex før ekteskapet for å være en synd (Apg 15:20, 1 Kor 5:01, 6:13, 18; 10:08, 2 Kor 12:21, Gal 5:19, Ef 5:03 ; Kolosserne 3:5, 1 Tess 4:03; Jude 7). Bibelen fremmer fullstendig avholdenhet før ekteskapet. Sex mellom en mann og hans kone er den eneste form for seksuelle relasjoner som Gud godkjenner (Hebreerne 13:04).

Altfor ofte fokuserer vi på "rekreasjon"aspektet ved sex, uten å erkjenne at det er et annet aspekt-formering. Sex innenfor ekteskapet er lystbetont, og Gud laget det slik. Gud ønsker menn og kvinner til å nyte seksuell aktivitet innenfor rammen av ekteskapet. Song of Solomon og flere andre skriftsteder (som Ordspråkene 5:19) beskriver klart og tydelig gleden av sex. Imidlertid må paret forstå at Guds hensikt for sex inkluderer det å produsere barn. Derfor må et par forstå at dersom de engasjerer seg i sex før ekteskapet så er dobbelt så galt; de nyter nytelser som ikke er ment for dem samtidig som de risikerer å skape et menneskelig liv utenfor den familiestruktur som Gud har ment for alle barn.

Samtidig som Bibelen praktisk talt ikke kan bestemme hva som er rett og galt så kan vi uten tvil konstatere at dersom Bibelens budskap om sex før ekteskapet ble lystret, så ville det være langt færre seksuelt overførbare sykdommer, langt færre aborter, langt færre ugifte mødre og uønskede svangerskap, og langt færre barn som vokser opp uten begge foreldrene i sitt liv. Avholdenhet er Guds eneste policy når det kommer til sex før ekteskapet. Avholdenhet redder liv, beskytter babyer, gir seksuelle relasjoner riktig verdi, og viktigst av alt; er med på å ære Gud.

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hva sier Bibelen om sex før ekteskapet?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries