settings icon
share icon
Spørsmål

Hvilken er den beste måten å evangelisere noen som er med i en sekt eller en falsk religion?

Svar


Det viktigste vi kan gjøre for de som er involvert i en sekt eller falsk religion er å be for dem. Vi må be for at Gud vil forandre deres hjerter og åpne deres øyne for sannheten (2 Korintene 4:4). Vi må be for at Gud vil overbevise dem om deres behov for frelse gjennom Jesus Kristus (Joh. 3:16). Uten Guds kraft og Den Hellige Ånds overbevisning vil vi aldri overbevise noen om sannheten (Joh. 16:7-11).

Vi må også leve et gudfryktig kristent liv, så de som er fanget i sekter og religioner kan se forandringen Gud har gjort for oss og våre egne liv (1 Peter 3:1-2). Vi må be for visdom slik at vi kan hjelpe dem på en kraftfull måte (James 1:5). Etter alt dette må vi være modige når vi deler med oss av evangeliet. Vi må proklamere frelsen gjennom Jesus Kristus (Romerne 10:9-10). Vi må alltid være forberedt på å forsvare troen vår (1 Peter 3:15), men vi må også gjøre dette med mildhet og respekt. Vi kan proklamere læren på en korrekt måte, vinne ordenes krig og likevel hindre grunnen til overlegsent sinne.

Til slutt så må vi legge dette i Guds hender, det er han som velger hvem som skal frelses. Det er Guds kraft og nåde som redder mennesker; ikke våre innsatser. Selv om det er både bra og klokt å være forberedt på å gi et livskraftig forsvar og ha kunnskap om falsk tro, så er det ingenting av det som vil føre til at de som er fanget i en falsk tro eller sekt som vil omvendes. Det beste vi kan gjøre er å be for dem, vitne og leve det kristne livet foran dem og stole på at den Hellige Ånd vil gjøre jobben med å overbevise og konvertere dem.

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hvilken er den beste måten å evangelisere noen som er med i en sekt eller en falsk religion?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries