settings icon
share icon
Spørsmål

Hvem er Satan?

Svar


Menneskers meninger om Satan strekker seg fra det tåpelige til det abstrakte – fra den lille røde fyren med horn som sitter på skulderen din og frister deg til å begå synd til uttrykket som brukes for å beskrive ondskapen. Bibelen gir oss et klart bilde av Satan som en fallen engel som mistet sin plass i himmelen fordi han syndet og nå gjør alt han kan for å motarbeide Gud og Hans formål.

Satan ble skapt som en hellig engel. Jesaja 14:12 kaller Satan for Lucifer. Esekiel 28:12-14 beskriver Satan som en kjeruber, det vil si den tilsynelatende høyst oppsatte engelen. Han ble arrogant i sin skjønnhet og status og besluttet at han ønsket å styre over Gud (Jesaja 14:13-14; Esekiel 28:15, 1. Timoteus 3:6). Satans stolthet førte til hans fall. Legg merke til hvor ofte han uttaler ordene ”jeg vil” i Jesaja 14:12-15. På grunn av sin synd, så sørget Gud for at han ble forvist for evig fra himmelen.

Satan ble hersker over denne verden og prinsen av kraften i luften (Johannes åpenbarig 12:31, 2. Korinterne 4:4, Efeserne 2:2). Han er en anklager (Johannes åpenbaring 12:10), en frister (Matteus 4:3, 1. Tessalonikerne 3:5), og en bedrager (1. Mosebok 3, 2. Korinterne 4:4, Johannes åpenbaring 20:3). Selve navnet Satan betyr faktisk "motstander" eller "en som er motstander.". Hans andre tittel, Djevelen, betyr "baktaler".

Selv om han var kastet ut av himmelen, så prøver han fortsatt å heve sin trone over Gud. Han forfalsker alt det Gud gjør i håp om å få tilbedelsen av verden og oppfordrer opposisjon til Guds rike. Satan er den ultimate kilden bak alle falske sekter og verdensreligioner. Satan vil gjøre alt i sin makt for å motsette seg Gud og de som følger Gud. Imidlertid er Satans skjebne forseglet for all evighet i Ildsjøen (Johannes åpenbaring 20:10).

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hvem er Satan?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries