settings icon
share icon
Spørsmål

Eksisterer virkelig romvesener eller UFO:er?

Svar


La oss først definere “romvesener” som “skapninger som har evnen til å gjøre valg, være intelligente, føle og kjenne.” La oss så studere litt vitenskapelige fakta:

1. Menn har sendt opp romfartøyer til nesten hver planet i vårt solsystem. Etter å ha observert disse planetene har vi utelukket alle, men Mars og muligens en måne til Jupiter støtter liv.

2. I 1976 sendte USA to landingsfartøy til Mars. Hver hadde instrumenter som kunne grave i sanden på Mars og analysere den for å se om man kunne finne noen livstegn. De fant absolutt ingenting. I kontrast, hvis du hadde analysert jord fra den mest øde ørken på jorden eller den mest frosne skitten i Antarktis så ville du funnet vrimler med mikroorganismer. I 1997 sendte USA Pathfinder til overflaten på Mars. Denne tok flere prøver og gjennomførte flere andre eksperimenter. De fant heller ikke noe tegn til liv – ikke i det hele tatt. Siden den gang har flere oppdrag til Mars blitt lansert. Resultatene har alltid vært de samme.

3. Astronomer finner stadig nye planeter i fjerne solsystemer. Noen foreslår at siden det eksisterer så mange planeter så er dette et bevis på at det må finnes liv et annet sted i universet. Faktum er at ingen av disse har noensinne blitt bevist å være noe nær en livsnødvendig planet. Den enorme avstanden mellom Jorden og disse planetene gjør det umulig å foreta noen dommer om deres evne til å opprettholde liv. Å vite at Jorden alene støtter liv i vårt solsystem, så ville evolusjonister ha veldig vondt for å finne en annen planet i et annet solsystem som støtter forestillingen om at livet må ha utviklet seg. Det er mange andre planeter der ute, men vi vet absolutt ikke nok om dem til å bekrefte at de kunne støtte liv.

Så, hva sier Bibelen? Jorden og menneskeheten er unike i Guds skaperverk. 1. Mosebok lærer at Gud skapte jorden før Han skapte solen, månen eller stjernene. Apostlenes 17:24, 26 sier at "den Gud som skapte verden og alt som finnes på jorden er herre over himmel og jord, Han bor ikke i templer reist av menneskehender... Han skapte hver nasjon av menn og sørget for at de skulle bo over hele jorden, og Han fastsatte tider for dem, og de eksakte stedene hvor de skal leve.”

Opprinnelig så var menneskeheten uten synd, og alt i verden var "veldig fint" (1. Mosebok 1:31). Da den første mannen syndet (!. Mosebok 3), var resultatet problemer av alle slag, deriblant sykdom og død. Selv om dyrene ikke har noen personlig synd for Gud (de er ikke moralske vesener), så må de fortsatt utstå lidelse og død (Romerne 8:19-22). Jesus Kristus døde for å ta straffen som vi fortjener for våre synder. Når Han kommer tilbake, vil Han angre forbannelsen som har eksistert siden Adam (Åp 21-22). Merk at Romerne 8:19-22 sier at hele skapelsen ivrig venter på denne tid. Det er også viktig å være oppmerksom på at Kristus kom til å dø for menneskeheten og at Han døde bare én gang (Hebreerbrevet 7:27, 9:26-28, 10:10).

Hvis alle skapelser nå lider under forbannelse så ville alle andre liv på andre steder enn jorden også lide. Hvis det, for argumentets skyld, eksisterer moralske vesener på andre planeter, så lider de også. Og hvis ikke så vil de sikkert lide når alt forsvinner med et kraftig brak og elementene smelter med brennende hete (2 Peter 3:10). Hvis de aldri hadde syndet så ville Gud vært urettferdig i å straffe dem. Men hvis de hadde syndet, og Kristus bare kan dø en gang (som Han gjorde på jorden), så de blir stående i sin synd, som også ville være i strid med Guds karakter (2. Peter 3:9). Dette etterlater oss med et uløselig paradoks medmindre, selvfølgelig, det ikke eksisterer moralske vesener utenfor jorden.

Hva med ikke-moralske og ikke-sansende livsformer på andre planeter? Kan alger eller selv hunder og katter være til stede på en ukjent planet? Mest sannsynlig, og dette ville ikke gjøre noen reell skade på noen bibelske tekster.

Men det ville uten tvil vært problematisk når vi prøver å besvare spørsmål som “Siden all skapelse lider, hva er Guds hensikt med å skape ikke-moralsk og ikke-sansende skapninger som lider på andre planeter?”

For å oppsummere så gir Bibelen ingen grunn til å tro at det finnes liv på andre steder i universet. Faktisk så gir Bibelen oss flere grunner til hvorfor det ikke kan være slik. Ja, det er mange rare og uforklarlige ting som skjer. Men det er ingen grunn til å koble dette fenomenet til romvesener eller UFOer. Om det er noen spesiell grunn til dette så er det mest sannsynlig opprinnelig ment til å være åndelig på en demonisk måte.

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Eksisterer virkelig romvesener eller UFO:er?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries