settings icon
share icon
Spørsmål

Gir Gud fremdeles visjoner til mennesker i dag?

Svar


Kan Gud gi visjoner til mennesker i dag? Ja! Har Gud gir visjoner til mennesker i dag? Muligens. Bør vi forvente visjoner å være en vanlig forekomst? Nei Som registrert i Bibelen, talte Gud til mennesker mange ganger ved hjelp av visjoner. Eksempler er Josef, sønn av Jakob, Josef, Marias mann, Salomo, Jesaja, Esekiel, Daniel, Peter, og Paul. Profeten Joel spådd en utgytelse av visjoner, og dette ble bekreftet av apostelen Peter i Apostlenes gjerninger kapittel 2. Det er viktig å merke seg at forskjellen mellom en visjon og en drøm er at en visjon er gitt når en person er våken mens en drøm gis når en person sover.

I mange deler av verden, synes Gud til å være med visjoner og drømmer mye. I områder hvor det er lite eller ingen evangeliets budskap tilgjengelig, og hvor folk ikke har bibler, er Gud tar hans budskap til folk direkte gjennom drømmer og visjoner. Dette er helt i tråd med det bibelske eksempel på visjoner blir hyppig brukt av Gud til å åpenbare sin sannheten til folk i de tidlige dagene av kristendommen. Hvis Gud ønsker å formidle sitt budskap til en person, kan han bruke de midler han finner nødvendig-misjonær, en engel, en visjon eller en drøm. Selvfølgelig har Gud også evnen til å gi visjoner i områder hvor evangeliets budskap er allerede lett tilgjengelig. Det er ingen grense for hva Gud kan gjøre.

Samtidig må vi være forsiktig når det kommer til visjoner og tolkning av visjoner. Vi må huske på at Bibelen er ferdig, og det forteller oss alt vi trenger å vite. Nøkkelen Sannheten er at hvis Gud skulle gi en visjon, ville det helt enig med hva han har allerede åpenbart i Hans Ord. Visjoner skal aldri gis lik eller større autoritet enn Guds Ord. Guds Ord er vårt endelige autoritet for kristen tro og praksis. Hvis du tror du har hatt en visjon og føler at kanskje Gud ga det til deg, bønn undersøke Guds Ord og sørg for at visjon er i samsvar med Skriften. Så ydmykt vurdere hva Gud ville du gjøre i respons til visjonen (James 1:5). Gud ville ikke gi en visjon til en person og deretter holde betydningen av visjonen skjult. I Skriften, når en person ba Gud om betydningen av en visjon, gjorde Gud for at det ble forklart til personen (Daniel 8:15-17).

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Gir Gud fremdeles visjoner til mennesker i dag? Bør troende forvente at visjoner er en del av den kristne opplevelsen?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries