settings icon
share icon
Spørsmål

Hva synes kristne om medium og klarsynte?

Svar


Bibelen fordømmer sterkt spiritisme, medium, det okkulte og klarsynte (3. Mosebok 20:27; 5. Mosebok 18:10-13). Horoskop, tarotkort, astrologi, spåkoner og andre slike seanser plasseres også i denne kategorien. Disse øvelsene er basert på et konsept at det er guder, ånder eller døde nære og kjære som gir oss råd og veiledning. Disse “gudene” eller “åndene” er demoner (2. Korinterne 11:14-15). Bibelen gir oss ingen grunn til å tro at avdøde nære og kjære kan kontakte oss. Om de var troende så er de nå i himmelen og avnyter det mest vidunderlige stedet du kan tenke deg i fellesskap med en kjærlighetsfull Gud. Om de ikke var troende så er de i Helvete og lider den uendelige straffen for å avvise Guds kjærlighet og ha gjort opprør mot Ham.

Så, om våre nære og kjære ikke kan kontakte oss, hvordan får medium, spiritister og klarsynte så korrekt informasjon? Det har vært mange avsløringer som har bevist at klarsynte er forredere. Det er bevist at klarsynte kan få masse informasjon om noen på en helt vanlig måte. Innimellom bare ved å bruke telefon og søk på Internett etter navn, adresser, bursdager og andre detaljer. Men det er uten tvil tilfelle at klarsynte innimellom kjenner til ting som ville vært umulig for de å vite. Hvor får de denne informasjonen fra? Svaret er fra Satan og hans demoner. “Og det er ikke så rart, for Satan selv kler seg ut til lysets engel. Det er derfor ikke overraskende om hans tjenere kler seg ut som tjenere av rettferdighet. Deres slutt vil bli det deres handlinger fortjener” (2. Korinterne 11:14-15). Apostlenes gjerninger 16:16-18 beskriver en spåkone som hadde evnen til å forutsi fremtiden inntil apostelen Paul irettesatte en demon ut av henne.

Satan later som at han er snill og hjelpsom. Han utgir seg for å være god. Satan og hans demoner vil gi klarsynt informasjon om noen for så å lokke de til å bli spiritister; noe som Gud forbyr. Først så virker det uskyldig, men snart merker folk at de blir uforvarende avhengige av klarsynte og tillater Satan å kontrollere og sluke livene deres. Peter proklamerte, “Vær selvkontrollert og oppmerksom. Din fiende, Djevelen sniker seg rundt som en skrikende løve på jakt etter noen å ødelegge” (1. Peter 5:8). I noen tilfeller så er de klarsynte forrådte og er ikke klar over den sanne kilden bak informasjonen de mottar. Uansett hva det er og hvor de henter informasjonen sin fra så er det ingenting som har med heksekunst, spiritisme eller astrologi å gjøre som er en gudfryktig måte å oppdage informasjon på. Hvordan vil Gud at vi skal skjelne Hans vilje for våre liv? Guds plan er enkel, men samtidig kraftfull og effektfull: studer Bibelen (2. Timoteus 3:16-17) og be for visdom (James 1:5).

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hva synes kristne om medium og klarsynte?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries