settings icon
share icon
Spørsmål

Den kristne fasten – hva sier Bibelen om det?

Svar


Skriften kommanderer ikke oss kristne til å faste. Gud krever ikke dette av oss. Samtidig så presenterer Bibelen fasten som noe positivt, lønnsomt og fordelaktig. Apostlenes gjerninger forteller oss det at de troende pleide å faste rett før de skulle ta viktige beslutninger (Apostlenes gjerninger 13:2, 14:23). Det å faste og be er ofte lenket sammen (Lukas 2:37; 5:33). Altfor ofte så fokuserer fasten på mangelen på mat. I stedet så bør vi fokusere på at det innebærer å konsentrere oss om vår tro på Gud. Å faste er en måte å demonstrere for Gud, og oss selv, at vi mener alvor med vårt forhold til Ham. Å faste gir oss et nytt perspektiv og fornyet tillit til Gud.

Selv om fasten i Skriften nesten alltid innebærer å gi slipp på mat så finnes det andre måter å faste på. Alt vi tilfeldig gir slipp på for å kunne fokusere fullt ut på Gud kan klasses som faste (1. Korinterne 7:1-5). Å faste bør kun vare en viss tid, særlig når det gjelder å avstå fra mat. Å la være å spise i altfor lange perioder kan være skadelig for kroppen. Å faste er ikke ment som en straff, men for å fokusere på vår tro på Gud. Det å faste bør heller ikke klasses som en slankemetode. Hensikten med den bibelske fasten er ikke å gå ned i vekt – vi skal bygge et sterkere forhold til Gud. Alle kan faste, men det er ikke alle som kan avstå fra mat (for eksempel diabetikere). Alle kan gi slipp på noe tilfeldig for å kunne komme nærmere Gud.

Ved å gi slipp på verdens alle bekymringer så kan vi fokusere helhjertet på Gud. Å faste er ikke noe vi gjør for å oppnå noe vi ønsker. Fasten forandrer oss. Fasten gjør ikke at vi fremstår mer åndelige enn noen annen. Fasten er noe vi gjør med glede og ydmykelse. Matteus 6:16-18 deklarerer, “Når du faster så ser du ikke like dyster ut slik hyklerne gjør; for de skammer seg for å vise sine ansikter når de faster. Jeg sier bare sannheten; de har mottatt sin belønning. Men når du faster, hell olje på hodet ditt og vask ansiktet slik at det ikke er så åpenbart for de andre at du faster. Det er bare din Fader, som vi ikke ser, og din Fader, som ser det du har gjort i skjul, som vil belønne deg.”

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Den kristne fasten – hva sier Bibelen om det?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries