settings icon
share icon
Spørsmål

Bør en kristen mosjonere? Hva sier Bibelen om helse?

Svar


Som så mange andre ting her i livet så finnes det også ekstreme måter å trene på. Noen fokuserer fullt ut på det som er åndelig for så å forsømme sine fysiske kropper. Andre fokuserer så mye på kroppen sin og formen at de totalt forsømmer sin åndelige vekst og modenhet. Ingen av disse indikerer en bibelsk balanse. Først så informerer Timoteus 4:8 oss, “For fysisk trening er verdt en del, men gudfryktighet har en verdi for alt, noe som holder et løfte både for det nåværende livet og det livet som følger.” Legg merke til at verset ikke nedverdiger behovet for mosjon. Verset mener at mosjon er verdifullt, men det er mer korrekt å si at gudfryktighet er av høyere verdi enn trening.

Apostelen Paul nevner også fysisk trening når han prøver å illustrere den åndelige sannheten i 1. Korinterne 9:24-27. Han mener at det kristne livet tilsvarer et løp vi deltar i for å “vinne prisen.” Men prisen vi søker er en evig krone som ikke vil anløpe eller forsvinne. I 2. Timoteus 2:5 sier Paul, “På samme måte så er det ingen idrettsmann som kan vinne denne kronen hvis han ikke følger reglene.” Paul bruker en atletisk analogi i 2 Timoteus 4:7: “Jeg har stridd den gode strid, jeg har fullført løpet, jeg har fortsatt troen.” Mens fokuset på disse Skriftene ikke er fysisk mosjon så indikerer det faktum at Paul benyttet seg av atletisk terminologi at han så på fysisk mosjon, og til og med konkurranse, på en positiv måte. Vi er både fysiske og åndelige vesner. Mens det åndelige aspektet, bibelsk sett, er mer viktig, så bør vi ikke forsømme verken vår fysiske eller åndelige helse.

Så det er definitivt ikke noe feil i å mosjonere som kristen. Bibelen sier til og med at vi bør ta godt vare på kroppene våre (1. Korinterne 6:19-20). Samtidig så advarer Bibelen oss mot forfengelighet (1. Samuel 16:7; Salomos ordspråk 31:30; 1. Peter 3:3-4). Vårt mål for mosjon bør ikke være å forbedre våre kropper slik at andre mennesker legger merke til og beundrer oss. Målet bør heller være å forbedre vår fysiske helse slik at vi har mer fysisk energi til å fokusere på våre åndelige mål.

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Bør en kristen mosjonere? Hva sier Bibelen om helse?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries