settings icon
share icon
Spørsmål

Hva er jordens alder? Hvor gammel er jorden?

Svar


Siden Adam var, ifølge Bibelen, skapt på den sjette dagen i vår planets eksistens, så kan vi konstatere en omtrentlig alder ved å studere de kronologiske detaljene av menneskerasen. Dette innebærer at 1. Mosebok har talt riktig, at de seks dagene det tok å skape jorden var 24-timers perioder og at det ikke var noen tvetydige hull i beregningen når det kommer til kronologien.

Genealogene som er listet i kapitel 5 og 11 i 1. Mosebok gir alder hvor Adam og hans etterkommere hver fedret den neste generasjon i en etterfølgende nedarvet linje fra Adam til Abraham. Ved å bestemme hvor Abraham passer inn i historien kronologisk, og legge opp tidene gitt i 1. Mosebok, 5 og 11, blir det tydelig at Bibelen lærer at jorden er ca 6000 år gammel, noen hundre år fra eller til.

Hva med de milliarder av år som er akseptert av de fleste forskere i dag og det som undervises i de aller fleste av våre akademiske institusjoner? Denne alderen er først og fremst hentet fra to dateringsteknikker: radiometrisk datering og geologisk tidsskala. Forskere som forsvarer den yngre alder av ca 6000 år insisterer på at radiometrisk datering er feil i og med at det er grunnlagt på en rekke feilaktige forutsetninger, mens den geologiske tidsskala er feil i og med at den sysselsetter sirkulære resonnement. Videre peker de til klassiske myter på hvor den klassiske misforståelsen er at det tar lengre tid for lagdeling, fossilisering og dannelse av diamanter, kull, olje, stalaktitter, stalagmitter etc, til å skje. Til slutt så presenterer de som mener den unge jorden er riktige positive bevis for en ung alder for jorden i stedet for de bevis de har for den gamle jorden som de avkrefter. Forskere som forsker om den unge jorden erkjenner at de er i mindretall i dag, men insisterer på at deres rekker vil svelle over tid siden flere og flere forskere vil undersøke bevisene igjen og ta en nærmere titt på det aksepterte paradigmet om den gamle jorden.

Til syvende og sist så er det viktig for oss å huske på at alderen på jorden ikke kan bevises. Enten den er 6000 år eller milliarder av år så hviler både synspunkter (og alt i mellom) på tro og antagelser. De som holder ved milliarder av år stoler på at metoder som radiometrisk datering er pålitelige og at ingenting har skjedd i historien som kan ha forstyrret det normale forfallet av radio-isotoper. De som holder ved de 6000 årene stoler på at Bibelen er sann og at andre faktorer forklares som en "tilsynelatende" alder på jorden, slik som global flom, eller det at Gud skapte universet i en tilstand som "vises" for å gi den en svært lang alder. Som et eksempel, så skapte Gud Adam og Eva som fullvoksne mennesker. Dersom en lege hadde undersøkt Adam og Eva på den dagen de ble laget, ville legen ha anslått alder på 20 år (eller den alder de så ut til å være) når Adam og Eva faktisk var mindre enn én dag gamle. Uansett så er det alltid god grunn til å stole på Guds Ord over ord ateistiske vitenskapsmenn med en evolusjonær agenda.

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hva er jordens alder? Hvor gammel er jorden?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries