settings icon
share icon
Spørsmål

Hvorfor er jomfrufødsel så viktig?

Svar


Læren om jomfrufødselen er avgjørende viktig (Jesaja 7:14; Matteus 1:23, Lukas 1:27, 34). Først, la oss se på hvordan Bibelen beskriver hendelsen. Som svar på Marias spørsmål: "Hvordan vil dette bli?" (Lukas 1:34), Gabriel sier, "Den Hellige Ånd skal komme over deg, og kraften fra Den Høyeste skal overskygge deg" (Lukas 1:35). Engelen oppfordrer Joseph til å ikke frykte å gifte seg med Maria med disse ordene: "Det som er unnfanget i henne, er fra Den Hellige Ånd" (Matteus 1:20). Matteus sier at jomfruen "ble funnet å være sammen med barnet gjennom Den Hellige Ånd" (Matteus 1:18). Galaterne 4:4 lærer også om jomfrufødsel: "Gud sendte sin Sønn, født av en kvinne."

Fra disse passasjene, er det absolutt klart at Jesu fødsel var et resultat av Den Hellige Ånd som arbeider i Marias kropp. Den immaterielle (Ånden) og materiale (Marias livmor) var begge involvert. Maria, kunne selvfølgelig ikke befrukte seg selv, og i den forstand var hun rett og slett et "fartøy." Bare Gud kunne utføre mirakelet av inkarnasjonen.

Imidlertid ville det å nekte en fysisk forbindelse mellom Maria og Jesus innebære at Jesus ikke var et virkelig menneske. Skriften lærer at Jesus fullt ut var et menneske; med en fysisk kropp som vår. Denne mottok Han fra Maria. Samtidig var Jesus fullstendig Gud, med en evig, syndfri natur (Johannes 1:14, 1. Timoteus 3,16;. Hebreerne 2:14-17)

Jesus ble ikke født i synd, det vil si, hadde Han ingen syndig natur (Hebreerne 7:26). Det ville synes at synden er gått ned fra generasjon til generasjon gjennom faderen (Romerne 5:12, 17, 19). Jomfrufødselen er en omgått overføring av syndens natur og tillot den evige Gud til å bli et fullkomment menneske.

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hvorfor er jomfrufødsel så viktig?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries