settings icon
share icon
Spørsmål

Hva innebærer det at Jesus er Guds sønn? På hvilken måte er Jesus Guds sønn?

Svar


Jesus er ikke Guds sønn i den forstand at Gud er hans riktige far sånn som vi ser på far og sønn. Gud giftet seg ikke for så å få en sønn. Gud hadde ikke samleie med Maria sånn at hun fødte Jesus. Jesus er Guds sønn i den forstand at han er Gud i menneskelig form (Johannes 1:1, 14). Jesus er Guds Sønn i den forstand at Han ble født av Maria gjennom Den Hellige Ånd. Lukas 1:35 sier “Engelen har svart, 'Den Hellige Ånd vil komme til deg, og den aller sterkeste av krefter vil overskygge deg. Så Den Hellige som vil bli født vil derfor bli kalt Guds Sønn”.

Under Hans prøvelse fremfor de jødiske lederne så krevde den høyeste presten av Jesus: "Jeg krever av deg under ed ved den levende Gud: Fortell oss om du er Messias, Guds Sønn" (Matteus 26:63). "Ja, det er som du sier," svarte Jesus. Men jeg sier til dere alle: I fremtiden vil du se Menneskesønnen sitte ved høyre hånd på himmelens skyer "(Matteus 26:64). De jødiske lederne svarte med å anklage Jesus for blasfemi (Matteus 26:65-66). Senere, før Pontius Pilatus, "Jødene insisterte:" Vi har en lov, og ifølge denne loven må Han dø, fordi Han hevdet å være Guds Sønn "(Johannes 19:7). Hvorfor skulle det å hevde å være Guds Sønn anses å være blasfemi og være verdig en dødsdom? De jødiske ledere forstod akkurat hva Jesus mente med uttrykket "Guds Sønn." Å være Guds Sønn, er å være av samme natur som Gud. Guds Sønn er "av Gud." De hevder å være av samme natur som Gud å faktisk være Gud var blasfemi til de jødiske lederne, og derfor krevde de Jesu død, i tråd med 3. Mosebok 24:15. Hebreerbrevet 1:3 uttrykker dette veldig klart: "Sønnen er utstrålingen av Guds herlighet og nøyaktige bilde av Ham."

Et annet eksempel kan finnes i Johannes 17:12 der Judas er beskrevet som «fortapelsens sønn." Johannes 6:71 forteller oss at Judas var sønn av Simon. Hva betyr Johannes 17:12 ved å beskrive Judas som «fortapelsens sønn»? Ordet fortapelse betyr "ødeleggelse, ruin, avfall." Judas var ikke den bokstavelige sønn av "ruin, ødeleggelse og avfall", men de tingene var identiske med Judas’ liv. Judas var en manifestasjon av fortapelse. På samme måte er Jesus Guds Sønn. Guds Sønn er Gud. Jesus er Gud. (Johannes 1:1, 14).

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hva innebærer det at Jesus er Guds sønn? På hvilken måte er Jesus Guds sønn?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries