settings icon
share icon
Spørsmål

Hva sier Bibelen om homofili? Er homofili en synd?

Svar


Bibelen forteller oss konsekvent at homoseksuell aktivitet er en synd (Genesis 19:1-13; Mosebok 18:22, Romerne 1:26-27, 1 Kor 6:9). Romerne 1:26-27 lærer spesifikt at homoseksualitet er et resultat av å nekte og adlyde Gud. Når folk fortsetter å leve i synd og vantro så kan man si at Gud "gir dem videre” til enda mer ondskap og fordervet synd for å vise dem det nytteløse og den håpløshet i livet når du ikke lenger tror på Gud. 1 Kor 6:09 proklamerer at homofile "forbrytere" ikke vil arve Guds rike.

Gud skaper ikke en person med homofile begjær. Bibelen forteller oss at folk blir homofile på grunn av synd (Rom 1,24-27) og til syvende og sist på grunn av deres eget valg. En person kan bli født med en større følsomhet overfor homofili, akkurat som noen mennesker er født med en tendens til vold og andre synder. Det fritar ikke personen fra å velge å synde ved å gi etter for syndige lyster. Dersom en person er født med en større følsomhet for sinne/raseri, innebærer det at det er riktig for ham å leve ut disse ønskene? Selvfølgelig ikke! Det er nettopp det som er tilfelle med homofili.

Imidlertid beskriver ikke Bibelen homoseksualitet som en "større" synd enn noe annet. All synd er støtende for Gud. Homofili er bare en av mange ting som er oppført i 1 Kor 6:9-10 som vil holde en person fra Guds rike. Ifølge Bibelen så er Guds tilgivelse like viktig for en homofil som det er for en ekteskapsbryter, tilbeder, morder, tyv etc. Gud vil også styrke alle mennesker til å stå imot disse ønskene (1 Kor 6:11, 2 Kor 5:17, Filipperne 4:13).

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hva sier Bibelen om homofili? Er homofili en synd?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries