settings icon
share icon
Spørsmål

Hvorfor valgte Gud Israel til å bli Hans valgte folk?

Svar


Med tanke på Israel så forteller 5. Mosebok 7:7-9 oss at, “Herren valgte ikke dere for at dere var flere enn de andre, for dere var færrest av alle mennesker. Men det var fordi Herren elsket dere og holdt den ed Han sverget til deres forfedre som Han brakte dere ut med en mektig hånd og reddet dere fra et land av slaveri, fra kraften av faraokongen av Egypt. Vit derfor at Herren din Gud er Gud; Han er en trofast Gud som holder Sitt Ord av kjærlighet til tusenvis av generasjoner av de som elsker Ham og følger Hans Ord.”

Gud valgte nasjonen Israel til å bli menneskene som Jesus Kristus ville bli født gjennom – Frelseren fra synd og død (Johannes 3:16). Gud lovet først Messias etter at Adam og Eva syndet (1. Mosebok, kapittel 3). Gud bekreftet senere at Messias ville komme fra linjen av Abraham, Isak og Jacob (1. Mosebok 12:1-3). Jesus Kristus er den ultimate grunnen til hvorfor Gud valgte Israel som sitt valgte folk. Gud trengte ikke å ha et valgt folk, men Han bestemte seg for å gjøre det slik. Jesus måtte komme fra en nasjon av mennesker, og Gud valgte Israel.

Men Guds grunn for å velge nasjonen Israel var ikke utelukkende for å produsere Messias. Guds vilje for Israel var at de ville gå og lære andre mennesker om Ham. Israel skulle være en nasjon av prester, profeter og misjonærer for verden. Guds hensikt var for Israel å være et distinkt folk; en nasjon som pekte ut andre mot Gud og Hans løfte om en provisjon av en redder; Messias og Frelser. For det meste så klarte ikke Israel å fullføre denne oppgaven. Men Guds ultimate hensikt for Israel – det å bringe Messias til verden – klarte Han å fullføre på en perfekt måte gjennom Jesus Kristus.

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hvorfor valgte Gud Israel til å bli Hans valgte folk?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries