settings icon
share icon
Spørsmål

Snakker Gud til oss i dag?

Svar


Bibelen registrerer at Gud taler hørbart til folk mange ganger (2. Mosebok 3:14; Josva 1:1; Dommerne 6:18, 1. Samuel 3:11, 2. Samuel 2:1; Job 40:1, Jesaja 7:3; Jeremia 1 : 7; Apostlenes gjerninger 8:26, 9:15 - dette er bare et lite utvalg). Det er ingen bibelsk grunn til at Gud ikke kunne eller ville snakke med en person hørbart i dag. Men alle de gangene vi opplever dette i Bibelen så må vi huske at de oppstår i løpet av 4000 år av menneskehetens historie. Det at Gud taler hørbart er unntaket, ikke regelen. Det er heller ikke konstatert om det var snakk om en hørbar stemme, en indre stemme eller bare et mentalt inntrykk.

Gud taler til mennesker i dag. Først taler Gud til oss gjennom Sitt Ord (2. Timoteus 3:16-17). Jesaja 55:11 forteller oss: "Så er det mitt ord som går ut fra min munn: det vil ikke tilbake til meg, men vil oppnå det jeg ønsker og oppnå det formål slik jeg sendte det." Bibelen registre Guds Ord som alt vi trenger å vite for å bli frelst og leve det kristne livet. Peter den andre 1:3 sier: "Hans guddommelige makt har gitt oss alt vi trenger for liv og gudsfrykt gjennom vår kunnskap om Ham som kalte oss ved sin egen herlighet og godhet."

For det andre så taler Gud gjennom inntrykk, hendelser og tanker. Gud hjelper oss til å skille rett fra galt gjennom vår samvittighet (1. Timoteus 1:5, 1. Peter 3:16). Gud er i ferd med å samsvare våre sinn til å tenke Hans tanker (Romerne 12:2). Gud tillater hendelser å skje i våre liv for å lede oss, forandre oss, og hjelpe oss å vokse åndelig (James 1:2-5, Hebreerbrevet 12:5-11). Peter 1:6-7 minner oss om at "Med dette kan du glede både deg og meg, men du kan ha måttet lide sorg i alle slags prøvelser. Disse har kommet slik at din tro blir mer verdt enn gull og kan føre til ros, heder og ære når Jesus Kristus åpenbarer seg. "

Gud innimellom snakke hørbart for mennesker. Det er høyst tvilsomt at dette skjer så ofte som noen hevder at det gjør. Ikke engang i Bibelen er dette vanlig. Så hvis noen hevder at Gud har talt til han/henne så bør du alltid sammenligne hva som er sagt med det Bibelen sier. Hvis Gud skulle tale i dag så ville Hans Ord være i full enighet med det han har sagt i Bibelen (2. Timoteus 3:16-17). Gud motsier ikke seg selv.

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Snakker Gud til oss i dag?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries