settings icon
share icon
Spørsmål

Hvorfor levde menneskene i 1. Mosebok så lange liv?

Svar


Det er litt av et mysterium hvorfor menneskene i de tidlige kapitlene av 1. Mosebok levde så lange liv. Det er mange teorier der ute. En av disse er muligheten av gudelige etterkommere etter Adam – en blodlinje som eventuelt ville produsere Messias. Det er mulig at Gud velsignet denne blodlinjen med lange liv som en belønning for deres godhet og lydighet. Det er en mulig forklaring, men Bibelen nevner samtidig ikke hvor lenge disse menneskene kunne eller skulle leve. Bibelen nevner heller ikke at de var særlig gode eller lydige. De levde sikkert i hundrevis av år, men det er flere faktorer som bidro til dette.

1. Mosebok 1:6-7 nevner vannet over hvelvingen, en baldakin av vann som omringet jorden. Et slikt vann ville ha skapt en drivhuseffekt og ville ha blokkert mye av strålingen som nå treffer jorden. Dette ville ha resultert i ideelle levekår. 1. Mosebok 7:11 indikerer at, på tidspunktet for flommen, så bidro dette til at de ideelle levekårene opphørte. Sammenlign levetiden før storflommen (1. Mosebok 5:1-32) med dem etter flommen (1. Mosebok 11:10-32). Umiddelbart etter flommen så ble levetiden dramatisk redusert.

Det finnes også de som sier at i de første generasjonene etter Skapelsen så hadde den menneskelige genetiske koden utviklet noen defekter. Adam og Eva ble skapt i perfekt tilstand. De var sikkert svært motstandsdyktige mot sykdommer og slike ting. Deres etterkommere ville ha arvet disse fordelene, om enn i mindre grad. Over tid, som et resultat av synd, ble den genetiske koden stadig mer ødelagt, og mennesker ble mer og mer utsatt for død og sykdom. Dette ville også ha resultert i drastisk redusert levetid.

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hvorfor levde menneskene i 1. Mosebok så lange liv?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries